Στα μαλακά ο Μ. Φουρθιώτης: Ένοχος μόνο για δυο πλημμελήματα για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για μόλις δύο πλημμελήματα αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ρίχνοντας στα μαλακά τον τηλεπαρουσιαστή της trash tv για τις στημένες από τον ίδιο επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

Ο Μένιος Φουρθιώτης σε μια προκλητική απόφαση κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία στις ημερομηνίες 17, 19 και 21.4.2021 όταν και κατήγγειλε ψευδώς στις αρχές ότι ήταν στόχος επίθεσης άγνωστων δραστών, σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την αστυνομική φρουρά του.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα αθώο για όλες τις κακουργηματικές πράξεις που κατηγορούνταν.

Στον Μένιο Φουρθιώτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, και του επιβλήθηκε ποινή 26 μηνών με αναστολή.

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η πρωτοφανής πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Σωτήρη Μπουγιούκου που ζήτησε την απαλλαγή του τηλεπαρουσιαστή και δυο εκ των συγκατηγορουμένων του για το αδίκημα της συγκρότησης συμμορίας με σκοπό την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Κατά τον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος Φουρθιώτης «προκάλεσε την απόφαση στους συγκατηγορούμενούς του να προμηθευτούν όπλο, όχι όμως Καλάσνικοφ». Με απλά λόγια το ζήτημα για τον εισαγγελέα δεν ήταν αν οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη θα κουβαλούσαν παρανόμως όπλο αλλά αν αυτό θα ήταν τύπου Καλάσνικοφ. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές νομικό σκεπτικό που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε νομικούς κύκλους.

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών. Ωστόσο, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία αθώοι (4-3) ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

Μάλιστα μετά το τέλος της διαδικασίας ο Μ. Φουρθιωτης πλησίασε την έδρα και έδινε το χέρι του στα μέλη της σύνθεσης  ζητώντας τους «ευχαριστώ»…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί