«Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς»

Εκδήλωση την Τετάρτη στο Γάζι από το Δήμο Μαλεβιζίου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, ο Δήμος Μαλεβιζίου διοργανώνει την εκδήλωση «Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς», την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι, με πολλαπλές δράσεις και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19.30 και έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις: 

• Νίκη Μπελαδάκη (Βιβλιοθηκονόμος-Μουσειοπαιδαγωγός) “Βιώσιμη κινητικότητα με τα μάτια ενός παιδιού”

• Παύλος Ποτουρίδης (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής) “Ανοιχτή συζήτηση με στόχο την προαγωγή ενός πιο δραστήριου και οικολογικού τρόπου ζωής”

• Καλούστ Παραγκαμιάν (Βιολόγος, Διευθυντής Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας) “Κλίμακα αλλαγών στο περιβάλλον και τις ανθρώπινές κοινωνίες”

• Γιάννης Μωραίτης (Μοτοποδηλατική Ηρακλείου) συνομιλεί με τον κόσμο για τα οφέλη της ποδηλασίας -πέραν της σωματικής άσκησης- στο περιβάλλον και στην καθημερινότητά μας.

• Συναυλία με τους “Acousticans” (Κ. Σπυριδάκη, Σταύρος Νταούτης, Μάνος Φανουράκης)

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2002 με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Μετακινούμαστε αλλιώς – Μένουμε υγιείς»”

  1. Ηράκλειο, πόλη για δυνατά νεύρα

    Το χειρότερο χαρακτηριστικό της πόλης του Ηρακλείου είναι η έλλειψη αξιόπιστων αστικών συγκοινωνιών και η ύπαρξη τόσων πολλών αυτοκινήτων. Είναι μια πόλη που θέλει πολλή πολλή φαντασία για να μην είναι ο βίος αβιωτος. Ευτυχώς όμως έχει γίνει έτσι η κατάσταση, ώστε η εργασία να αποτελεί άσκοπη μετακίνηση, άρα όλα καλά δεν χρειαζόμαστε συγκοινωνίες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί