Κινδυνεύει η ζωή 22χρονου ασθενή στο Ηράκλειο επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ!

Παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα ζωής και θανάτου που αντιμετωπίζει ασθενής χωρίς ΑΜΚΑ στο Ηράκλειο, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, σχετικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, Χανίων Παύλου Πολάκη.

Στο εν λόγω δημοσίευμα περιγράφεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ένας 22χρονος ασθενής, καθώς δεν γινόταν δεκτός σε νοσοκομείο του Ηρακλείου προκειμένου να χειρουργηθεί όγκος στην σπονδυλική του στήλη, επειδή δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Παρότι τις τελευταίες ώρες, έπειτα από ευαισθητοποίηση της Διοίκησης του Βενιζελείου, ο ασθενής βρίσκεται στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε εξετάσεις, εκκρεμεί η οριστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2022 ένας νέος ασθενής να αφήνεται αβοήθητος επειδή δεν διαθέτει ΑΜΚΑ. Με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται καθημερινά, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση μέριμνα των αρμοδίων προκειμένου ο άνθρωπος αυτός να λάβει την περίθαλψη που χρειάζεται».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το δημοσίευμα και να τους ενημερώσουν για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί