Καθυστερήσεις και πάλι στην πληρωμή των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

Ανακοίνωση του σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Για άλλη μια φορά καταγγέλλουμε την απαράδεκτη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζόμενων. Τα κονδύλια που εκταμιεύτηκαν για το 2ο τρίμηνο δεν επαρκούσαν για να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει απλήρωτες οι υπερωρίες από Μάιο έως σήμερα. 

Αυτή είναι η ανταμοιβή των «ηρώων», που δίνουν μάχη εδώ και πάνω από 2 χρόνια σε συνθήκες υποστελέχωσης και εντατικοποίησης, με εξουθενωτικά ωράρια, συνεχείς μετακινήσεις για “μπάλωμα” των κενών, χωρίς μάλιστα να αυξηθεί επαρκώς η κρατική χρηματοδότηση της υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη αποζημίωση για το σύνολο των υπερωριών τους

Ταυτόχρονα, παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση για τις εφημερίες και για την εργασία τις νύχτες και τις αργίες των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, που υποχρεώνονται συχνά σε υπερεφημέρευση και διπλοβάρδιες, με πολλές χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικών αδειών.

Συνεχίζεται επίσης η αδικία σε βάρος των εργαζομένων, που παραμένουν σε αναστολή εργασίας, καθώς η σχετική οδηγία της Διεύθυνσης Εισοδηματικής Πολιτικής του ΓΛΚ για την εφαρμογή του άρθρου 61 του Ν.4872/21 για τη χορήγηση «έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» (το ήμισυ του βασικού μισθού), τους στέρησε αυθαίρετα την αναλογία που τους αντιστοιχεί για το χρονικό διάστημα των 8 τουλάχιστον μηνών, που εργάσθηκαν το 2021.

Αποτελεί όμως πρόκληση να καθυστερεί η πληρωμή δεδουλευμένων, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, που είμαστε αντιμέτωποι με συνεχείς ανατιμήσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, είδη βασικής ανάγκης. 

Διεκδικούμε:

  • Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους
  • Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας
  • Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και Αργίες.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία 
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Για το Δ.Σ.
Ο ΠρόεδροςΟ Γεν. Γραμματέας
Βρύσαλης Δημήτρης Κοκοβάκης Γρηγόρης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί