Α. Τσίπρας: Κράτος λάφυρο, κράτος κολλητών, κράτος Δεξιάς, κράτος τσιφλίκι

Με μία διπλή ανάρτηση-σχόλιο για τις εξελίξεις σε μία σειρά υποθέσεων όπου οι θεσμοί, η νομοθεσία και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα φαίνεται να «κάμπτονται» από την εξυπηρέτηση συμφερόντων και πολιτικών στοχεύσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προχώρησε νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πώς λέγεται ένα Κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι -εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί- παρακολουθούνται;

Πάντως αυτό Κράτος Δικαίου δεν το λες…
Κράτος λάφυρο, ίσως.
Κράτος των κολλητών, ενδεχομένως.
Κράτος της Δεξιάς, μπορεί.
Κράτος ΙΧ, Κράτος ΑΕ και Κράτος τσιφλίκι, ακόμη πιο σωστά»

Σημειώνεται ότι λίγη ώρα πριν είχε γίνει γνωστό ότι τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν άμεση έκτακτη σύγκλησή της και ακρόαση του διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ Νίκου Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Το εν λόγω λογισμικό φέρεται να έχει αγοραστεί μεταξύ άλλων και από ελληνικές κρατικές υπηρεσίες και έχει χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την παρακολούθηση δημοσιογράφων.

Προηγήθηκε επίσης η απόρριψη του αιτήματος του κρατούμενου απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη για υπό όρους απόλυση, από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας. Η στάση της Δικαιοσύνης στην περίπτωση Μιχαηλίδη έχει προκαλέσει νέα έκρηξη οργής στην κοινή γνώμη, που βλέπει την ίδια ώρα να είναι σε εξέλιξη οργανωμένη επιχείρηση «ξεπλύματος» του καταδικασμένου βιαστή Δημήτρη Λιγνάδη, για τον οποίο η Δικαιοσύνη έκρινε ότι μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί