Συλλυπητήρια για τον θάνατο του πρώην υπουργού Δημήτρη Αποστολάκη

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη:

Δείτε:

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ηρακλείου Δημήτρης Αποστολάκης

Συλλυπητήριο μήνυμα Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη

Εκφράζω την θλίψη μου για την απώλεια του Ηρακλειώτη πτέραρχου εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Δημήτρη Αποστολάκη. Μια προσωπικότητα του Ηρακλείου που διακρίθηκε για το ήθος σε όλη του τη διαδρομή, την αξιέπαινη στρατιωτική και αντιδικτατορική του δράση, για την εντιμότητα και τον πατριωτισμό του στην πολιτική κοινοβουλευτική και υπουργική του θητεία. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Νίκος Ε.Ηγουμενίδης, βουλευτής Ηρακλείου και μέλος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Δημήτρη Αποστολακη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης ένας ξεχωριστός άνθρωπος που μας δίδαξε ήθος, αγωνιστικότητα, ανθρωπιά. Υπήρξε άριστος στρατιωτικός με πολύπλευρη δράση και προσφορά. Ένας έντιμος πολιτικός που η εργατικότητα, η ανιδιοτέλεια, η ακεραιότητα του αποτελεί παράδειγμα για όλους. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του.»

Ο περιφερειάρχης Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή, Υπουργού Δημήτρη Αποστολάκη και συλλυπείται θερμά την οικογένειά του. Συγκεκριμένα στην δήλωση του ο κ. Αρναουτάκης, αναφέρει:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Δημήτρη Αποστολάκη, π. Βουλευτή Ηρακλείου και π. Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο Δημήτρης Αποστολάκης ξεχώριζε για το ήθος του και η πολιτική του διαδρομή ήταν πάντα εμπνευσμένη από την επιθυμία να προσφέρει για το κοινό καλό. Ως Βουλευτής Ηρακλείου, ως Υπουργός αλλά και σε όλα τα χρόνια της θητείας του στο Στράτευμα, υπηρέτησε με συνέπεια τον τόπο, την Κρήτη και την Πατρίδα μας. Ως Περιφέρεια Κρήτης εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για τον  Δημήτρη Αποστολάκη

Η πορεία ζωής του Δημήτρη Αποστολάκη υπήρξε μια διαδρομή αφοσίωσης στον καθήκον προς την πατρίδα. Με δημοκρατικά ιδεώδη σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους (και με τίμημα την απόταξή του από την Δικτατορία για την συμμετοχή του στο Κίνημα του Ναυτικού το 1973), επανήλθε στην Μεταπολίτευση και υπηρέτησε σε όλα τα αξιώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ολοκληρώνοντας την καριέρα του ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (1984-1986). 

Η συμμετοχή του, κατόπιν, στην πολιτική, ως βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και ως υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κατέδειξε και πάλι: την αγάπη στον τόπο του, τις οργανωτικές του ικανότητες, την ανιδιοτέλεια, την μετριοπάθεια, και την ψυχική του ευγένεια σε κάθε ενέργειά του. Και με αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θα παραμείνει στην μνήμη όλων μας. 

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένεια και τους οικείους του.

Συλλυπητήρια δήλωση του 

Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης 

Γιάννη Κουράκη για την Απώλεια του  Δημήτρη Αποστολάκη

Για την απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Είναι πάρα πολλά και σημαντικά, όσα μας θυμίζουν τη δράση του Δημήτρη Αποστολάκη, που έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του, αλλά και όσους πολίτες παρακολουθούσαν τη σπουδαία διαδρομή του.

Κατ’ αρχήν, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, κορυφαίο στέλεχος των οποίων υπήρξε. 

Σε όλες τις υπεύθυνες θέσεις που υπηρέτησε, διακρίθηκε για τον πατριωτισμό, την γενναιότητα, την υπευθυνότητα και την άρτια κατάρτισή του.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης, ως Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, τίμησε  το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του οποίου υπήρξε υποδειγματικό μέλος. 

Μαχητικός και ανιδιοτελής, προσέφερε εξαιρετικά σημαντικές υπηρεσίες, συμβάλλοντας στην εξύψωση των δημοκρατικών και κοινοβουλευτικών θεσμών.

Ως άνθρωπος, κατακτούσε την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων, με την ευγένεια, την ευθύτητα, την απλότητα και το πλήθος των αρετών που κοσμούσαν την προσωπικότητά του.

Εκφράζω την θλίψη μου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Δήλωση του τέως δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη για τον Δημήτρη Αποστολάκη.

Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα την είδηση του θανάτου ενός καλού φίλου, ικανότατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και άξιου πολιτικού, του Δημήτρη Αποστολάκη.

Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την πατρίδα και προσέφερε πολλά τον τόπο μας, με ανιδιοτέλεια αλλά και βαθιά αφοσίωση στα ιδανικά της Δημοκρατίας, της Εντιμότητας και της Δικαιοσύνης, αφήνοντας πίσω του ως ισχυρή παρακαταθήκη, πλούσιο έργο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Στην οικογένειά του εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί