Ινδία: Γυναίκα σκαρφαλώνει πανύψηλο τοίχο πηγαδιού για λίγο νερό (Βίντεο)

Η κρίση λειψυδρίας στην Ινδία και οι απέλπιδες προσπάθειες των ανθρώπων της να αποκτήσουν πρόσβαση σε νερό κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσα από ένα σπαραχτικό βίντεο

Το φως της δημοσιότητας βλέπει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που απαθανατίζει γυναίκα να σκαρφαλώνει στον πανύψηλο τοίχο ενός πηγαδιού για να βρει πρόσβαση σε νερό στην πολιτεία Madhya Pradesh στην κεντρική Ινδία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη νερού.

Το βίντεο δείχνει τη γυναίκα να κατεβαίνει στο πηγάδι χωρίς να κρατιέται από κάποιο σχοινί για να βρει νερό.

Οι άνθρωποι στο χωριό Ghusiya, όπως αναφέρει το BBC, αναγκάστηκαν να λάβουν τέτοια ακραία μέτρα μετά την ξήρανση των πηγαδιών και των λιμνών της περιοχής.

Αρκετές άλλες περιοχές σε όλη την Ινδία αντιμετωπίζουν παρόμοια κρίση λειψυδρίας.

Το φαινόμενο αυτό, όμως, δεν είναι νέο. Βίντεο που δείχνουν Ινδούς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πάρουν νερό συχνά γίνονται viral. Τον Απρίλιο, ένα παρόμοιο βίντεο έδειχνε μια γυναίκα να κατεβαίνει σε ένα πηγάδι στην πολιτεία Maharashtra για να πάρει νερό.

Παγκόσμια έκθεση του 2019 είχε συμπεριλάβει την Ινδία μεταξύ των 17 χωρών όπου το «στρες για το νερό» ήταν «εξαιρετικά υψηλό».

Η έκθεση ανέφερε ότι οι πολιτείες Madhya Pradesh, Punjab, Rajasthan, Uttar Pradesh, Gujarat, Uttarakhand και Haryana ήταν μεταξύ εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Στη Madhya Pradesh, η έλλειψη νερού είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα κάθε καλοκαίρι. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί παροχή νερού βρύσης σε κάθε χωριό μέχρι το 2024. Αλλά το πόσιμο νερό εξακολουθεί να είναι απρόσιτο σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Στη Ghusiya, οργισμένοι χωρικοί είπαν ότι θα μποϊκοτάρουν τις τοπικές εκλογές φέτος για να διαμαρτυρηθούν κατά της κυβέρνησης.

Πρέπει να κατέβουμε στο πηγάδι για να μαζέψουμε νερό. Υπάρχουν τρία πηγάδια [εδώ], όλα έχουν σχεδόν στεγνώσει. Καμία αντλία χειρός δεν έχει νερό”, είπε μια γυναίκα στο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

“Κρατικοί υπάλληλοι και πολιτικοί ηγέτες έρχονται [εδώ] μόνο κατά τη διάρκεια εκλογών. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να μην δώσουμε ψήφους μέχρι να έχουμε σωστή παροχή νερού”, είπε.

Πολλοί Ινδοί αντέδρασαν μέσω τον social media στο «σπαραχτικό» αυτό βίντεο και προέτρεψαν τους αξιωματούχους να βοηθήσουν επειγόντως το χωριό.

Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας υπόγειων υδάτων στον κόσμο – πολλοί εξακολουθούν να βασίζονται σε αυτήν για την καθημερινή παροχή νερού.

Ωστόσο, σχεδόν τα δύο τρίτα των περιοχών της χώρας απειλούνται από την πτώση της στάθμης των υπόγειων υδάτων, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η Ινδία αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό στρες για το νερό μέχρι το 2050, με 30 πόλεις να λέγεται ότι θα πέφτουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί