1οι Ορεινοί αγώνες τρεξίματος: “Platanus Trail” στο Δήμο Χερσονήσου

H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και το Αθλητικό Σωματείο «Χοχλιός team», διοργανώνουν τους πρώτους ορεινούς αγώνες τρεξίματος “Platanus Trail” την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, του Συλλόγου Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου “Ρέα”, της Εθελοντικής Ομάδας “Φίλιος ΖΕΥΣ”, του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λασιθίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τζερμιάδων “Αναγέννηση” και υπό την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου.

Οι αγώνες της διοργάνωσης “Platanus Trail” έχουν εκκίνηση και τερματισμό το γραφικό και παραδοσιακό χωριό Κράσι του Δήμου Χερσονήσου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μια περιοχή ξεχωριστής ομορφιάς, που εκτείνεται στις παρυφές του όρους Σελένα, σύνορο των Δήμων Χερσονήσου και Οροπεδίου Λασιθίου, με τη μεγάλη διαδρομή να διέρχεται και από τους δύο Δήμους. 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει 3 διαδρομές:

  • “Kids fun race” 1000 μέτρα για παιδιά 
  • “Intro Speed Trail” – 12 χιλιόμετρα με 550 μέτρα +/- υψομετρικής  διαφοράς για αρχάριους ή όσους επιθυμούν μικρότερη απόσταση με 8 χλμ. μονοπάτι (9:30 π.μ.)
  • “Rocky Trail” – 25 χιλιόμετρα με 1500 μέτρα +/- για έμπειρους δρομείς ορεινού τρεξίματος με 17 χιλιόμετρα μονοπάτι (7:30 π.μ.) 

Η επιλογή του χωριού Κράσι ως έδρα της διοργάνωσης των παραπάνω αγώνων μόνο τυχαία δεν είναι. Από τον Νίκο Καζαντζάκη που παραθέριζε κάτω από την σκιά του υπεραιωνόβιου πλατάνου ηλικίας 2400 ετών, έως το Αζιλακόδασος και τις κορυφές Σελένα και Καρφί που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν το αυθεντικό ορεινό πεδίο του νησιού μας. 

Η διοργάνωση αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη μοναδικών φυσικών τοπίων προστατευόμενων περιοχών “NATURA 2000”, στην ανάδειξη και βελτίωση των μονοπατιών που υπάρχουν από τους αρχαίους χρόνους, στην  προώθηση του ορεινού τρεξίματος και γενικότερα στη διάδοση του αθλητικού πνεύματος. Ο πιο ιδιαίτερος όμως σκοπός της, είναι η εναντίωση στην επικείμενη απειλή από εταιρίες που επιθυμούν να γεμίσουν με «αιολικούς γίγαντες» – ανεμογεννήτριες – τα επιβλητικά βουνά της Δίκτης.

Οι εγγραφές για τους πρώτους ορεινούς αγώνες τρεξίματος  “Platanus Trail” συνεχίζονται έως και την Τρίτη 7 Ιουνίου, ώρα 15:00, μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης: www.ideanroutes.gr ή απευθείας στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://ideanroutes.gr/dilosi-simmetoxis-platanus-trail/

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα στο τηλέφωνο: 6945863051 και ηλεκτρονικά στο: ideanroutes@gmail.com

Για γενικές πληροφορίες που αφορούν την διοργάνωση πατήστε ΕΔΩ!

Για πληροφορίες του χωριού Κράσι πατήστε ΕΔΩ! 

Για το επίσημο βίντεο της διοργάνωσης επισκεφθείτε την σελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χερσονήσου (Κ.Ε.Δ.Χ.) στο Facebook: https://www.facebook.com/kedChersonisou/videos/707217373920642

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί