Στη βουλή από τον Γ. Λογιάδη τα προβλήματα λειτουργίας στην παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας στην παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης.

Στην ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

Από την 1η καραντίνα, το Μάρτιο του 2020, η πτέρυγα της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου μετατράπηκε σε κλινική Covid-19 και οι μικροί ασθενείς έκτοτε μεταφέρθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Παιδοχειρουργική να έχει έλλειψη κτιριακής υποστήριξης κάτι που ουσιαστικά  οδηγεί στην υπολειτουργία της. 

Μια κλινική που εκτός από παιδοχειρουργικά περιστατικά εξυπηρετεί παιδοορθοπαιδικα και παιδονευροχειρουργικά περιστατικά, κατέληξε δυο χρόνια τώρα να εξυπηρετείται από έναν εξάκλινο θάλαμο της Παιδιατρικής Κλινικής!

Όταν αυτός καλύπτεται πλήρως οι ασθενείς αναγκάζονται να νοσηλεύονται μαζί με παιδιατρικά περιστατικά που τις περισσότερες φορές νοσούν από μεταδιδόμενες λοιμώξεις κάτι που ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για την υγεία χειρουργικών περιστατικών. Η εναλλακτική λύση, πολλές φορές είναι χειρουργημένα παιδιά να καταλήγουν σε ράντζα στον διάδρομο της κλινικής. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν  πως αν και υπάρχει απόφαση για την μεταφορά της Παιδοχειρουργικής Κλινικής σε διαφορετική πτέρυγα του νοσοκομείου, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια ως προς αυτό.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Για ποιον λόγο  επιτρέπεται να επικρατεί αυτή η κατάσταση;

Για ποιον λόγο δεν υπάρχει πρόβλεψη τα χειρουργημένα περιστατικά να βρίσκονται σε διαφορετικό θάλαμο;

Τι κινήσεις θα γίνουν άμεσα, για την ανεξάρτητη λειτουργία των δύο κλινικών; 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί