Συστεγαζόμενα σχολεία Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας: «Δεν θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο»

Κοινή ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή συνάντηση για την πορεία του έργου στατικής “Ενίσχυσης του Κτιρίου της Πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας”, εξέδωσαν οι διευθύνσεις των συστεγαζόμενων σχολείων 53ου, 54ου δημοτικού, 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου, καθώς και οι σύλλογοι γονέων.

Στην ανακοίνωση διεύθυνση και γονείς ζητούν από τον Δήμο Ηρακλείου την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για την εξασφάλιση της κτιριακής επάρκειας και παράλληλα τονίζουν με νόημα πως “εμείς δεν θα γίνουμε Καπετανάκειο” λόγω της τεράστιας καθυστέρησης που υπήρξε στην εκτέλεση των έργων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

          Με πρωτοβουλία των Διευθύνσεων και των Συλλόγων Γονέων/Κηδεμόνων των 4 συστεγαζόμενων σχολείων στο σχολικό συγκρότημα της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας (53ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 54ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου) πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα συνάντηση στο σχολείο μας με τη συμμετοχή των κκ Μιχελάκη και Θεοφάνους από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, του κ. Αναστασάκη Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, της κας Αρχοντάκη Αντιδημάρχου Παιδείαςτης επιβλέπουσας του έργου εκ μέρους του Δ.Ηρακλείου και του αναδόχου του έργου.

          Μέσα από τη συνάντηση αυτή αποσπάσαμε 2 δεσμεύσεις από πλευράς Δήμου και αναδόχου του έργου:

α) ότι τα 2 ειδικά σχολεία θα μετακινηθούν στο χώρο του λιμανιού, όπου σήμερα στεγάζεται προσωρινά το 7ο δημοτικό καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο σχολικό του συγκρότημα. Μάλιστα υποδείχτηκε να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες της μετακόμισης αμέσως μετά τη λήξη του φετινού σχολικού έτους ώστε να λειτουργήσουν στο νέο χώρο την επόμενη σχολική χρονιά,

β) ότι μέσα σε μία εβδομάδα θα έχει δημιουργηθεί πλάνο εργασιών από τον ανάδοχο του έργου, το οποίο θα κοινοποιηθεί και στη σχολική μας κοινότητα. Μάλιστα οι διευθύνσεις των 4 σχολείων μας ήδη προετοιμάζουν όσες πληροφορίες, διευκρινήσεις ζητήθηκαν ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

          Στη νέα φάση, αυτή της υλοποίησης του τόσο αναγκαίου έργου, που μπήκε το έργο της στατικής ενίσχυσης του σχολικού μας συγκροτήματος, η σχολική κοινότητά μας βρίσκεται σε εγρήγορση, αποφασισμένη να λειτουργήσει με υπεύθυνο τρόπο, όπως κάνει μέχρι τώρα!

          Επαναλαμβάνουμε ότι γνώμονας των κοινών προσπαθειών μας είναι:

α) η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους,

β) η απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία.

          Γι’ αυτό με σταθερότητα θα επιμένουμε σε κάθε φάση του έργου nα προσδιορίζονται με ακρίβεια :

– το ακριβές χρονοδιάγραμμα των εργασιών,

– τα μέτρα ασφαλείας και οι όροι λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος,

– η διαδικασία μετακίνησης των 2 ειδικών σχολείων και ή όποια προσαρμογή του νέου χώρου απαιτηθεί,

– εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν θα είναι δυνατή η παραμονή και των άλλων 2 σχολείων κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Φωνάζουμε: ΔΕΝ θα γίνουμε νέο Καπετανάκειο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί