Παγκόσμιο σοκ για τους 19 μαθητές και τις δασκάλες τους που σκοτώθηκαν από 18χρονο στις ΗΠΑ (φωτο)

Δύο μικρά αγόρια και δύο μικρά κορίτσια είναι τα πρώτα θύματα του 18χρονου που άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Τέξας, σκοτώνοντας 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Τέξας: Δύο αγοράκια και δύο κοριτσάκια, τα πρώτα θύματα του μακελάρη που ταυτοποιήθηκαν

Δείτε:

ΗΠΑ: Παγκόσμιο σοκ – 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά του δημοτικού και δυο δασκάλους

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 10χρονος Xavier Lopez σκοτώθηκε την Τρίτη στο Robb Elementary School στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας. Η μητέρα του είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση βράβευσής του λίγες ώρες πριν το μακελειό, μη γνωρίζοντας φυσικά πως ήταν η τελευταία φορά που θα έβλεπε ζωντανό τον γιο της, είπε ο ξάδερφός της στο KTRK.

Ένας λογαριασμός GoFundMe δημιουργήθηκε από μέλος της οικογένειας για να βοηθήσει τους γονείς να συγκεντρώσουν χρήματα για την κηδεία. Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν συγκεντρωθεί 24.000 δολάρια.

Η οικογένεια του 9χρονου Uziyah Garcia ανέφερε ότι το παιδί σκοτώθηκε, λίγες ώρες αφότου είχε ανακοινώσει ότι αγνοείται. «Ο ανιψιός μου ήταν θύμα στους πυροβολισμούς στο σχολείο», έγραψε ο θείος του Mitch Renfro στο Facebook, προσθέτοντας ότι «σκοτώθηκε από έναν τρελό».

Σοκ από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας
Ο μικρός Uziyah Garcia που έχασε τη ζωή του στο μακελειό

Οι οικογένεια του αγοριού είπε στο NBC 5 πως ο Garcia θα γινόταν 10 ετών αυτό το καλοκαίρι.

Η 10χρονη Makenna Lee Elrod επιβεβαιώθηκε επίσης ότι σκοτώθηκε από έναν οικογενειακό φίλο. Ο Pilar Newberry, του οποίου η κόρη ήταν στην τάξη με την  Elrod επιβεβαίωσε τον θάνατό της μέσω Facebook, γράφοντας: «Γλυκιά Makenna ξεκουράσου στον παράδεισο: Η καρδιά μου έχει διαλυθεί».

Θύμα είναι  επίσης η Amerie Jo Garza, σύμφωνα με ABC News. Είχε μόλις γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της στις 10 Μαΐου.

Η Amerie Jo Garza με τον πατέρα της
Η Amerie Jo Garza με τον πατέρα της

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει πως 19 παιδιά και τρεις ενήλικες, σκοτώθηκαν στο μακελειό της Τρίτης. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο δίκτυο KTRK πως περιμένουν ο αριθμός των θανάτων να αυξηθεί.

Αυτές είναι οι δύο δασκάλες που σκοτώθηκαν στο μακελειό

Σοκ από το μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας

Μια παντρεμένη μητέρα 4 παιδιών είναι η δεύτερη δασκάλα που έχασε τη ζωή της στο μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου ένας 18χρονος σκόρπισε τον θάνατο. Η 46χρονη Ίρμα Γκαρσία είναι ένα ακόμη θύμα του Σαλβαδόρ Ράμος, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά της και από φίλους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η συνάδελφός της, η 44χρονη Εύα Μιρέλες, επίσης σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη στο Robb Elementary School στην πόλη Ουβάλντε του Τέξας.

Η Γκαρσία δίδασκε επί 23 χρόνια και είχε βραβευτεί ως δασκάλα της χρονιά από το σχετικό τμήμα της πόλης της το 2019.

«Η θεία μου δεν τα κατάφερε, θυσίασε τον εαυτό της προστατεύοντας τα παιδιά στην τάξη. Σας παρακαλώ να κρατήσετε την οικογένειά μου στις προσευχές της», έγραψε ο ανιψιός της στο Facebook.

«Ίρμα Γκαρσία είναι το όνομά της και πέθανε ηρωίδα, την αγαπούσαν πολλοί και θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.

Η δεύτερη νεκρή δασκάλα, η Εύα Μιρέλες, ήταν ειδικευμένη στην εκπαίδευση δίγλωσσων παιδιών και παιδιών με ειδικές ανάγκες. Δίδασκε παιδιά 9 ως 10 ετών, εξήγησε η εξαδέλφη της Κριστίνα Αρισμέντι Μιρέλες μέσω Facebook. «Η καρδιά μου έχει γίνει χίλια κομμάτια», ανέφερε.

Ήταν παντρεμένη, είχε κόρη που αποφοίτησε από το κολλέγιο και «τρεις χνουδωτούς φίλους», σύμφωνα με το βιογραφικό της στον ιστότοπο του σχολείου. Ο σύζυγός της Ρουμπέν Ρουίς είναι αστυνομικός, μέλος της υπηρεσίας που εντέλλεται να διενεργήσει την έρευνα για τη σφαγή, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως το σχολείο, με σύνθημα «Live. Learn. Love. Lead» («Ζήσε. Μάθε. Αγάπησε. Ηγήσου», θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο, τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς.

Ο μακελάρης του Τέξας «δεχόταν bullying στο σχολείο για τα ρούχα του και για τη φτωχή οικογένειά του»

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σοκ σήμερα μετά το χθεσινό μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Τέξας, όπου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ και σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς. Πρώην συμμαθητής του δράστη δήλωσε πως ο ένοπλος του έστειλε φωτογραφίες ενός όπλου που είχε και μιας σακούλας με σφαίρες κάποιες ημέρες πριν την επίθεση.

Ο φίλος, ο οποίος δεν ήθελε να πει το όνομά του, σημείωσε ότι ήταν κάπως «κοντά» στον Ράμος και είχε νέα του περιστασιακά για να παίξουν Xbox μαζί.

«Μου έστελνε μηνύματα κάθε τόσο και πριν τέσσερις ημέρες μου έστειλε φωτογραφίες με ένα όπλο που χρησιμοποιούσε και μια τσάντα γεμάτη με σφαίρες», είπε, σύμφωνα με το CNN.

«Έλεγα “αδερφέ γιατί τα έχεις αυτά” και εκείνος έλεγε: “μην ανησυχείς”», ανέφερε ο φίλος αυτός.

«Φαίνομαι πολύ διαφορετικός τώρα. Δεν θα με αναγνώριζες», ήταν ένα ακόμη μήνυμα που του έστειλε.

Ο φίλος είπε ακόμη ότι ο Ράμος δεχόταν κοροϊδίες από τους άλλους για τα ρούχα που φορούσε και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ολοένα και λιγότερο στην τάξη.

«Δεν πήγαινε σχολείο… και απλώς σιγά σιγά τα παράτησε», ανέφερε ο φίλος. «Σπάνια ερχόταν στο σχολείο».

Δήλωσε ακόμη ότι μετά την αποφοίτησή του, επικοινωνούσε με τον Ράμος ολοένα και λιγότερο. Όμως κάθε λίγους μήνες, ο Ράμος του έστελνε ένα μήνυμα για να παίξουν μαζί Xbox.

Ο Ράμος γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε στην Ουβάλντε, ενώ πήγαινε στο λύκειο της πόλης, είπε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο νεαρός δράστης αναρτούσε φωτογραφίες με τα όπλα του στο Instagram και λίγο πριν τη σφαγή φέρεται να έστειλε μήνυμα σε ένα κορίτσι που γνώριζε ελάχιστα, λέγοντας ότι σχεδίαζε μια επίθεση, αναφέρει η Daily Mail.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Παγκόσμιο σοκ για τους 19 μαθητές και τις δασκάλες τους που σκοτώθηκαν από 18χρονο στις ΗΠΑ (φωτο)”

  1. “Στηρίξτε την Ελλάδα μέσω του gofundme greece για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η κρίση έχει πλήξει πολλούς, αλλά με την αλληλεγγύη μας μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Κάθε συνεισφορά μετράει προς την ανοικοδόμηση και την ελπίδα. Ενωμένοι, μπορούμε να φέρουμε αλλαγή στις ζωές αυτών που το χρειάζονται περισσότερο. Ας σταθούμε δίπλα τους!”

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί