Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τους Ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Στη δήλωση του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την Ιστορική επέτειο της Μάχης της Κρήτης, αναφέρει:
«Η Μάχη της Κρήτης, κατέχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, καθώς καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των ιστορικών γεγονότων. Σήμερα 81 χρόνια μετά, στεκόμαστε με τιμή και σεβασμό απέναντι στον ατέλειωτο κατάλογο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο νησί. Τιμούμε όλους τους Κρητικούς αγωνιστές, αλλά και όλους τους συμμάχους γιατί πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις και αντιστάθηκαν πέρα από το αναμενόμενο.
Η Μάχη της Κρήτης έφερε στο προσκήνιο αξίες και ιδανικά, που είναι ακόμα και σήμερα το μεγάλο ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μια Ευρώπη που δοκιμάζεται και κλονίζεται από τον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία.
Στα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης από το Μάη του ΄41 και για τέσσερα χρόνια η ιστορία σταμάτησε. Η βαρβαρότητα περίσσεψε. Την ίδια στιγμή όμως με το αίμα των Κρητικών αγωνιστών το ελεύθερο πνεύμα πήρε σάρκα και οστά. Αυτό το πνεύμα τιμούμε σήμερα. Αυτούς τους αγωνιστές, τους δικούς μας προγόνους. Τιμούμε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και αφιέρωσαν τη ζωή τους στα συλλογικά ιδανικά, τους άντρες, τις γυναίκες, τα παιδιά της Κρήτης. Τιμούμε κάθε γωνιά της Κρήτης, κάθε γωνιά της πατρίδας μας που έγινε τόπος μαρτυρίου από τις ναζιστικές δυνάμεις.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί