Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για την απεργία στον κλάδο της έρευνας

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου, μέσω της οποίας ΄εκφράζει την συμπαράστασή της στους συμβασιούχους ερευνητές και ερευνήτριες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας, ενώ ταυτόγχρονα καλεί στην πρώτη πανελλαδική κλαδική απεργία στην έρευνα. Με αφορμή την πρωτοβουλία του νεοσύστατου Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) καιτο κάλεσμα του Συλλόγου Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ). η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου καλεί στην κινητοποίηση στις 17 Μάη, στις 10.30 στην είσοδο του ΙΤΕ

Η ανακοίνωση:

Η απεργία στον κλάδο της έρευνας είναι υπόθεση όλων μας

Στις 17 Μάη, συμβασιούχοι ερευνητές και ερευνήτριες από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας καλούν στην πρώτη πανελλαδική κλαδική απεργία στην έρευνα. Η πρωτοβουλία είναι του νεοσύστατου Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΣΕΡΕΤΕ) και στο Ηράκλειο καλεί ο Σύλλογος Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ).

Τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα, μέσα από την ολοένα και πιο οργανική τους θέση στη διαδικασία της παραγωγής, απασχολούν έναν αυξανόμενο εργασιακό κλάδο που αρχίζει να διεκδικεί τα δικαιώματά του. Η μόνιμη εργασιακή επισφάλεια, η συχνά άμισθη και ανασφάλιστη εργασία, το μπλοκάκι και το ελαστικό ωράριο είναι μόνο κάποια από τα προβλήματα των εργαζομένων στην έρευνα. Πίσω απ’ αυτά όμως, κρύβονται η ελλιπέστατη κρατική χρηματοδότηση και η εξάρτηση της έρευνας από ανταγωνιστικά προγράμματα. Βασική επιδίωξη των σωματείων είναι η υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας για όλους και όλες τις εργαζόμενες στην έρευνα. Η απεργία είναι μια κίνηση για να ακουστούν τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου. Είναι μια κραυγή τόσο προς την κυβέρνηση που αγνοεί επιδεικτικά τα χρόνια προβλήματα στην έρευνα, όσο και προς τις διοικήσεις των ιδρυμάτων που βολεύονται σε έναν μηχανισμό δημιουργίας αναλώσιμων εργαζόμενων. Είναι μια προσπάθεια να γίνει γνωστό στην κοινωνία ότι πίσω από τις θετικές αξιολογήσεις των πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων είναι αυτοί και αυτές που πραγματικά λειτουργούν τα εργαστήρια, αυτοί και αυτές που δουλεύουν με τρίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις.

Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου (ΣΕΕΕΗ) και καλούμε το εργατικό κίνημα της πόλης να ενωθεί με τους εργαζόμενους στην έρευνα.

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 17 Μάη, στις 10.30 στην είσοδο του ΙΤΕ.

• Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για εκπαίδευση και έρευνα

• Μόνιμες θέσεις εργασίας • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όσους και όσες δουλεύουν στην έρευνα

• Έρευνα για τις ανάγκες της κοινωνίας

• Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί