Αλ. Τσίπρας στον Alpha: «Μετά από 9 μήνες αισχροκέρδειας ο Μητσοτάκης φαίνεται βρήκε τα λεφτόδεντρα – Εκλογές πριν αφήσει συντρίμμια» (Βίντεο)

«Αν είναι μεγάλο το πακέτο αναρωτιέμαι αν βρήκαν λεφτόδεντρα ξαφνικά. Γιατί 9 μήνες τώρα που έχει λεηλατηθεί κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση, κάθε φορά που μιλάμε για την ανάγκη να στηριχθούν μας λένε ‘πού θα βρείτε τα λεφτά; Έχετε λεφτόδεντρα;’. Και ξαφνικά βλέπουμε να μιλάμε για κάποια δισεκατομμύρια, άρα μάλλον υπάρχουν λεφτά ή έλεγαν λάθος το προηγούμενο διάστημα».

Με αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες κυβερνητικές παρεμβάσεις για τις τιμές του ρεύματος, κατά τη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. «Ας δούμε τι θα φέρουν κι ας δούμε ποια θα είναι η λογική των μέτρων. Ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα το λέμε εδώ και 9 μήνες, δεν το λέμε χτες», είπε, τονίζοντας ότι «δεν τα βγάζουν πέρα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, δεν μπορεί ένας συνταξιούχος που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να έρχεται ο λογαριασμός 600, δεν μπορεί ένας μισθωτός με 1.200 ευρώ και δύο παιδιά να πληρώνει 800 και 1000 ευρώ λογαριασμούς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο είναι αν αυτά τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση θα ποτίσουν νέα ‘λεφτόδεντρα’ -άρα θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι, θα αυξηθεί το έλλειμμα της χώρας και θα πληρώσουν ξανά οι φορολογούμενοι-, ή θα κόψει τα ‘κλεφτόδεντρα’, δηλαδή θα μειώσει την αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει το δεύτερο, δηλαδή «να μειώσει αυτή την αισχροκέρδεια».

Είπε ακόμη να υπάρξει συνδυασμός «αυτού που επιχειρούν οι κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μετά από μάχη στο ευρωπαϊκό συμβούλιο που δεν έδωσε ποτέ ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή να απεμπλέξει την τιμή της κιλοβατώρας ρεύματος από την τιμή του φυσικού αερίου βάζοντας είτε και ένα πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος, αλλά ταυτόχρονα και έναν κόφτη στα κέρδη της ΔΕΗ και των άλλων παραγωγών».

Σημείωσε ότι με βάση τους υπολογισμούς του ΣΥΡΙΖΑ «που δεν έχουν διαψευστεί από τη ΡΑΕ που θα έπρεπε να κάνει καλύτερα τη δουλειά της και όχι να είναι σαν τροχονόμος 9 μήνες τώρα», υπάρχουν πάνω από 1,5 δισ. υπερκέρδη. Ερωτηθείς αν στην πρόσφατη συνάντησή τους η ΡΑΕ επιβεβαίωσε αυτό τον αριθμό, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «απέφυγαν να μιλήσουν για αριθμούς, κάτι που είναι έξω από κάθε λογική, 9 μήνες τώρα και να μην τολμούν να μιλήσουν με στοιχεία ενώ θα έπρεπε κάθε εβδομάδα να δίνουν στοιχεία».

Δείτε τη συνέντευξη σε βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί