Χρηματοδότηση 99.200 ευρώ για την προμήθεια συστήματος αποσιδήρωσης του νερού της Τ.Κ. Μιαμούς

Ακόμα μία σημαντική χρηματοδότηση, ύψους 99.200 ευρώ, που θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων υδροδότησης των οικισμών της Τοπικής Κοινότητας Μιαμούς (Μιαμού, Λέντας, Κρότος, Δυσκός, Παπαδογιάννης), εξασφάλισε η δημοτική αρχή. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Γόρτυνας για την προμήθεια συστήματος αποσιδήρωσης του νερού της Τ.Κ. Μιαμούς, ώστε να μειωθούν τα επίπεδα σιδήρου και μαγγανίου και να καταστεί το νερό πόσιμο, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022 της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Με την προμήθεια του εν λόγω συστήματος, το νερό θα φιλτράρεται και θα απολυμαίνεται, ώστε, στην συνέχεια, απολύτως καθαρό και πλήρως απαλλαγμένο από περιττά χημικά στοιχεία και ενώσεις, να καταλήγει στην δεξαμενή ύδρευσης της κοινότητας. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα διαθέσιμα αποθέματα νερού θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς θα αξιοποιηθούν μεγάλες ποσότητες νερού που λόγω της υψηλής συγκέντρωσης σιδήρου δεν ήταν εφικτό να μπουν στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής θα αποκτήσουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε πόσιμο νερό, υψηλής ποιότητας.   

«Μέσω αυτής της χρηματοδότησης, θα βελτιωθεί αισθητά η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της Τ.Κ. Μιαμούς, ενώ ευεργετικές θα είναι οι επιπτώσεις και στην λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Ευχαριστούμε θερμά τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κουτουλάκη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά, εν αναμονή και άλλων εγκρίσεων, για προτάσεις που έχουμε καταθέσει προς χρηματοδότηση» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί