Αλ. Τσίπρας στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω εάν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» αλλά υπάρχουν «κλεφτόδεντρα» (Βίντεο)

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την εκρηκτική ακρίβεια.

Την ανάγκη εφαρμογής ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισης της ακρίβειας που μαστίζει τα νοικοκυριά επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενώ τόνισε: Δεν ξέρω εάν υπάρχουν «λεφτόδεντρα» αλλά υπάρχουν «κλεφτόδεντρα» και αισχροκέρδεια. Γι αυτό ζητάμε εκλογές για να σταματήσουν τα κλεφτόδεντρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι στον τομέα της ενέργειας έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια, σημειώνοντας ότι ο ανταγωνισμός σε περιόδος κρίσης δεν λειτουργεί, αλλά στην Ελλάδα δεν λειτούργησε ούτε σε συνθήκες κανονικότητας.

Και απαρίθμησε όλα αυτά που δείχνουν ότι στην ουσία δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για τον πολίτη, εργαζόμενο ή συνταξιούχο, όπως το γεγονός ότι στη ΔΕΗ και στον ΕΦΚΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς προσλαμβάνονται στελέχη με τεράστιους μισθούς, την ώρα που ο κατώτατος μισθός έχει καθηλωθεί, δεν μειώνεται ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης, τις απευθείας αναθέσεις κ.ο.κ.

Και απαντώντας στο επαναλαμβανόμενο σχόλιο των κυβερνητικών στελεχών ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», απάντησε «Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως σίγουρα κλεφτόδεντρα».

Για τον λόγο αυτό, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το κράτος πρέπει να παρέμβει και να στηρίξει τον πολίτη που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση» και συνέκρινε την πολιτικής του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη μεταπολίτευησ, με αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκης σήμερα, λέγοντας:

«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε σκληρά να δημιουργήσει ισχυρό κράτος», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιλέξει μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί