Ενημέρωση Μητσοτάκη σε Τσίπρα, Ανδρουλάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

Από τηλεφώνου ενημέρωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκο Ανδρουλάκη, σχετικά με τα αποτελέσματά της συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή.

Οι ξεχωριστές επικοινωνίες του πρωθυπουργού –που νοσεί από κορονοϊό– με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είχαν διάρκεια περίπου 15 λεπτά η καθεμία και έγιναν σε καλό κλίμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίζει πως είναι θετικό να ανοίγουν οι δίαυλοι επικοινωνίας στο ανώτατο επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν οι απαραίτητες «κόκκινες» γραμμές που αφορούν στα εθνικά μας θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από πηγές του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας και σημείωσε ότι είναι θετικό σε αυτή την συγκυρία να υπάρχουν δίαυλοι συνεννόησης και αποκλιμάκωσης χωρίς όμως να δίνεται περιθώριο στην Τουρκία να συνεχίζει το γαϊτανάκι των προκλήσεων. Ο κ. Ανδρουλάκης έβαλε τη διάσταση ότι σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα έχει τηλεφωνικές συνομιλίες και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί θα μιλήσει με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 10.30 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 11.30 με τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί