Η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ηράκλειο με τον Γ. Κατρούγκαλο (Βίντεο)

(Φωτο: Δημήτρης Κλαράκης)

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με τίτλο «Ο πόλεμος στην Ουκρανία, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας» διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία αναμεταδόθηκε ζωντανά σε live streaming, μέσω της σελίδας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο facebook.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι το κόμμα «καταδίκασε τη ρωσική εισβολή ως αντίθετη στο διεθνές δίκαιο, στις αρχές της κρατικής κυριαρχίας, στις αρχές της ανάγκης να υπερασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών, πολύ περισσότερο γιατί έχουμε την ανοιχτή πληγή στην Κύπρο» , συμπληρώνοντας όμως ότι «μας ενδιαφέρει και η επόμενη ημέρα. Αν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μια διχασμένη Ευρώπη, να αποφύγουμε να ξαναγυρίσει το φάσμα ενός ψυχρού πολέμου πολύ χειρότερο, ίσως, από τον προηγούμενο αιώνα».

Ο κ. Κατρούγκαλος κατά την ομιλία του ανέφερε ότι η κριτική που ασκήθηκε στην κυβέρνηση ήταν αναφορική με την «πλειοδοσία πίστης στις ΗΠΑ, την αλλαγή του παραδοσιακού δόγματος της εξωτερικής μας πολιτικής – από την Ελλάδα – γέφυρα με πολιτικό σπίτι στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά με επιθυμία να συνομιλεί και με άλλες μεγάλες δυνάμεις – στην επαναφορά της πολιτικής της χώρας και της διπλωματίας, σε μια άλλη μεταφορά που χρησιμοποιούσε η ελληνική δεξιά την περίοδο του εμφυλίου πολέμου και του ψυχρού πολέμου, την Ελλάδα ως προκεχωρημένο φυλάκιο», τονίζοντας ότι αυτή η πολιτική δεν βοηθάει τα εθνικά συμφέροντα και πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει απροστάτευτους τους Έλληνες απέναντι στο μεγάλο κύμα ακρίβειας το οποίο δεν ξεκίνησε τώρα με τον πόλεμο» προσθέτοντας ότι «έρχονται χειρότερες μέρες και η Ν.Δ καθόλου δεν προστατεύει τους πολλούς».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι αν θα αλλάξει αυτή η πολιτική, αν θα μπορέσει να ανατραπεί το κύμα της ακρίβειας και αν θα ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων. « Όλα αυτά εξαρτώνται από το τι κυβέρνηση θα έχουμε. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε μια κυβέρνηση της δεξιάς ή θα μπορέσουμε να έχουμε μια προοδευτική δημοκρατική κυβέρνηση;» είπε ο κ. Κατρούγκαλος που πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.

Δείτε σε βίντεο την εκδήλωση:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί