Αύξηση χωρητικότητας σε γήπεδα και πλοία εισηγείται η Επιτροπή

Την αύξηση της πληρότητας σε γήπεδα και αθλητικούς χώρους στο 75% από 50% , καθώς και στα πλοία στο 100% αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στη σημερινή της συνεδρίαση για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι ειδικοί αξιολόγησαν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων, σταθμίζοντας και τον παράγοντα της βελτίωσης του καιρού με την έλευση της άνοιξης, αποφασίζοντας να εισηγηθούν την άρση και τροποποίηση των συγκεκριμένων μέτρων σε αυτή τη φάση. Οι αποφάσεις ελήφθησαν και στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων έως το Πάσχα, εφόσον οι επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέπουν.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν και την πιθανότητα της μείωσης των τεστ στα σχολεία από δύο σε ένα τη βδομάδα, ωστόσο για το θέμα αυτό αναμένεται να ληφθεί απόφαση στη συνεδρίαση της επόμενης βδομάδας.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου παρατηρείται ύφεση της πανδημίας, με μείωση του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων, του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία και σταδιακή υποχώρηση των «σκληρών δεικτών», που αφορούν διασωληνώσεις και θανάτους.

Ωστόσο, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο ρυθμός μείωσης των ημερήσιων καταγεγραμμένων κρουσμάτων παρουσιάζει επιβράδυνση, χωρίς αυτό να προκαλεί ανησυχία, λόγω της ήπιας λοίμωξης που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί