Ο Ζελένσκι καλεί Πούτιν για απευθείας διαπραγμάτευση

Η απευθείας συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος» σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας

Απευθείας διαπραγματεύσεις με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος».

«Πρέπει να μιλήσω με τον Πούτιν (…) γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε ο Β. Ζελένσκι κατά προσθέτοντας ότι είναι «ανοιχτός» και «έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις» του Ρώσου προέδρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Guardian ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος στον Β. Πούτιν δήλωσε: «Δεν επιτιθέμεθα στη Ρωσία και δεν σκοπεύουμε να της επιτεθούμε. Τι θέλετε από εμάς; Φύγετε από τη χώρα μας».

Στη συνέχεια, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει ότι αν «πέσει» η χώρα του, η Ρωσία θα κινηθεί στη συνέχεια εναντίον των χωρών της Βαλτικής και της Ανατολικής Ευρώπης.

«Δεν θέλω η ιστορία της Ουκρανίας να είναι ένας θρύλος για 300 Σπαρτιάτες. Θέλω ειρήνη» σχολίασε ο ίδιος ενώ απευθυνόμενος στις χώρες τη Δύσης ζήτησε επιπλέον στρατιωτική ενίσχυση.

«Είμαστε το σύνορο μεταξύ της Ρωσίας και του πολιτισμού», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος προσθέτοντας ότι «εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος».

Επιπλέον, ο Β. Ζελένσκι αναφερόμενος στους βομβαρδισμούς των Ρώσων, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να λάβει δράση καθώς «οι Ρώσοι βομβαρδίζουν αμάχους».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε και να παραδώσουμε τη χώρα στη Ρωσία. Προφανώς και κάποια πράγματα δεν μπορούμε να τα διαπραγματευτούμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί