Ο κύβος ερρίφθη, ο Εμανουέλ Μακρόν θα διεκδικήσει 2η προεδρική θητεία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης επισήμως ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, με μια «επιστολή προς τους Γάλλους», η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, λέει:

«Ζητώ ξανά την εμπιστοσύνη σας. Είμαι υποψήφιος για να εφεύρω μαζί σας μια γαλλική και ευρωπαϊκή μοναδική απάντηση, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του αιώνα».

Και προσθέτει:

«Είμαι υποψήφιος για να υπερασπιστώ τις αξίες μας που απειλούνται. Είμαι υποψήφιος για να συνεχίσω να προετοιμάζω το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Για να μπορούμε να αποφασίζουμε μόνοι μας για το μέλλον μας».

«Αντιλαμβάνομαι παντού ένα πνεύμα αδιάκοπης αντίστασης, μια αξιοσημείωτη θέληση για δέσμευση, μια ακούραστη επιθυμία για οικοδόμηση. Το βρήκα παντού στη χώρα μας, αλλά και όταν ταξίδεψα για να συναντήσω συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό. Ένιωσα παντού την επιθυμία να συμμετάσχω σε αυτή την όμορφη και μεγάλη συλλογική περιπέτεια που λέγεται Γαλλία».

Ο Γάλλος πρόεδρος είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι ήθελε να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε δύο γύρους στις 10 Απριλίου και στις 24 Απριλίου, ωστόσο δεν το είχε ανακοινώσει επίσημα μέχρι τώρα.

Τα αρχικά σχέδια της προεκλογικής εκστρατείας του πάντως άλλαξαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις εξελίξεις. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Γάλλος πρόεδρος αφιέρωσε τον περισσότερο χρόνο του σε διπλωματικές κινήσεις και συνομιλίες με ηγέτες άλλων χωρών και για τον συντονισμό με Ευρωπαίους και άλλους δυτικούς συμμάχους για την αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί