Κρήτη: Καταγγέλλουν τον ξυλοδαρμό συγχωριανού τους από τραμπούκους

Τον «ομαδικό και βίαιο ξυλοδαρμό» του κατοίκου του Κοντομαρί, Ηρακλή Ακρωτηριανάκη, καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο πολιτιστικός σύλλογος και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας.

Το κείμενο που όπως λένε «αποτελεί προϊόν της αγωνίας μας για το αύριο του τόπου μας αλλά και μία πράξη απόγνωσης στα αιματοβαμμένα χέρια των τραμπούκων», υπογράφουν εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Κοντομαρί Μαρίνος Δρακουλάκης και εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντομαρί, Αντώνης Ακρωτηριανάκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση, από το zarpanews.gr :

Φλεβάρης 2022

Οι άνθρωποι του χωριού Κοντομαρί αηδιασμένοι από την βίαιη επίθεση στο συγχωριανό και φίλο μας Ακρωτηριανάκη Ηρακλή καταδικάζουν απερίφραστα το γεγονός. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο συμβάν υπερέβη κάθε προηγούμενο στο τόπο μας και είμαστε εδώ για να καταστήσουμε σαφές πως οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση στη μικρή μας κοινωνία. Το παρόν κείμενο, μια ανοιχτή επιστολή για όλες και για όλους σηματοδοτεί τη συμπαράσταση μας στο χωριανό μας αλλά και σε όποιον ή όποια δέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας.

Θα βρισκόμαστε εδώ για, να προωθούμε δίχως άγχος και να δημοσιεύουμε οποιοδήποτε ακραίο περιστατικό, να καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και τελικά να φωνάζουμε με όλη τη δύναμη του στήθους μας STOP στη κουλτούρα της αυθαιρεσίας και της ατιμωρησίας.

Η βιαιοπραγία της νύχτας της 16η Ιανουαρίου 2022 δεν έγκειται σε προσωπικές διαφορές, έχει βαθύ και αχαρτογράφητο παρελθόν και πολύ φοβόμαστε ότι θα περιλαμβάνει και μέλλον. Η νοοτροπία των κοινωνιών μας να μην τοποθετούνται και να μην οργανώνονται απέναντι σε τέτοια γεγονότα σταματά σήμερα.

Τα δικά μας όπλα είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια μας απέναντι στις μπουνιές και τον τσαμπουκά. Επιπλέον, επιθυμούμε την παρέμβαση των αρχών σε πλήρη εφαρμογή και όχι κατά περίπτωση και ζητάμε να βρεθούν οι ένοχοι της επίθεσης.

Επιπρόσθετα, με το παρόν κείμενο εκφράζουμε την αγωνία μας αλλά και την βεβαιότητα πως οι αρχές θα πράξουν το έργο τους. Οι φορείς του χωριού Κοντομαρί είναι εδώ για να φωνάξουν ΌΧΙ στη νοοτροπία του φόβου, καθώς θεωρούμε πως όταν οι άνθρωποι είναι ενωμένοι και οργανωμένοι τότε μόνο μπορούν να πουν όχι όλοι και όλες μαζί.

Ακόμα, γνωστοποιούμε πως θα αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ενεργή που να μην φοβάται τα αιματοβαμμένα χέρια των τραμπούκων. Είμαστε εδώ για να δώσουμε απαντήσεις, είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε τον ομαδικό ξυλοδαρμό του Ηρακλή και θα είμαστε εδώ για όποιον ή όποια δέχεται οποιαδήποτε μορφή βίας.

Ονειρευόμαστε να ζούμε ξέγνοιαστοι και ελεύθεροι, δίχως άγχος και δίχως σκοτάδια στο τόπο μας. Το δάκρυ και η βαθιά στεναχώρια μας θα φέρουν δημιουργία, ένωση και διεκδίκηση. Αγαπάμε ένα χωριό με ελεύθερους από το φόβο ανθρώπους, θα διεκδικήσουμε ένα Κοντομαρί χωρίς τραμπούκους.

Περνάμε καιρούς ολέθριους.
Αδύνατο να μιλήσεις χωρίς να πέσεις σε αντίφαση.
Αδύνατο να σωπάσεις χωρίς να γίνεις συνένοχος.

Εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου Κοντομαρί, Δρακουλάκης Μαρίνος

Εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντομαρί, Ακρωτηριανάκης Αντώνης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί