«Ας ψάξουν ό,τι θέλουν» δηλώνει η μητέρα των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα

Απάντηση σε όσα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες ώρες γύρω από τις συνθήκες των αιφνίδιων θανάτων των τριών παιδιών της έδωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η μητέρα του, Ρούλα Πισπιρίγγου.

Την διαλεύκανση της υπόθεσης με τους αιφνίδιους θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα έχει αναλάβει πλέον το τμήμα Ανθρωποκτονιών στη ΓΑΔΑ και ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα. Την Παρασκευή υπήρχαν μάλιστα πληροφορίες ότι Εισαγγελία Πατρών ζήτησε την εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας για να διερευνηθεί εξονυχιστικά η αιτία θανάτου της. Κάτι τέτοιο ωστόσο διαψεύδεται καθώς οι ιατροδικαστές έχουν λάβει όλα τα όργανα της για να τα εξετάσουν και συνεπώς μία τέτοια ενέργεια είναι περιττή.

Η μητέρα των τριών κοριτσιών, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δηλώνει ότι δεν έχει πληροφορηθεί για το ενδεχόμενο εκταφής της μικρής Τζωρτζίνας. Εξέφρασε μάλιστα την απορία της για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο καθώς – όπως είπε – το κοριτσάκι της πέθανε στα τέλη Ιανουαρίου και έχει γίνει και νεκροψία. «Γιατί να βγάλουν το παιδί; Για ποιον λόγο;», σημειώνει. Παρακάλεσε επίσης«να σταματήσουν όλα αυτά που συμβαίνουν. Να σταματήσουν να μιλάνε για τα παιδιά της όσοι δεν τα έχουν καν εξετάσει και καλούνται από δημοσιογράφους… να μιλήσουν γενικά και αόριστα».

«Ας ψάξουν ότι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας» δηλώνει η μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγγου.

Οι καταθέσεις των οικογενειακών γιατρών, αλλά και τα ευρήματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς του 9χρονου κοριτσιού που πέθανε πριν από λίγες ημέρες και των δυο αδερφών της που πέθαναν τα προηγούμενα χρόνια αναμένεται να ρίξουν φως στο μυστήριο. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι για κάθε θάνατο έχουν σχηματιστεί ισάριθμες δικογραφίες, ενώ θα κληθούν για εξέταση και οι γονείς των τριών κοριτσιών.

Ποιες οι εκτιμήσεις των ειδικών

Σε κάθε περίπτωση, πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκαλούν οι θάνατοι των τριών κοριτσιών. Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ο αιφνίδιος θάνατος, όμως πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, κάτι που δεν δικαιολογεί γενετική ανωμαλία.

«Αυτό που είναι σημαντικό να ειπωθεί είναι ότι δεν είναι σπάνιο σε μία οικογένεια να υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Υπάρχει ένα γενετικό υπόβαθρο και υπάρχει μία νόσος που είναι κοινή, η οποία δεν μπορεί να προληφθεί, επομένως μπορούμε να έχουμε πολλούς θανάτους στην οικογένεια. Εδώ όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα: Έχουμε τρία παιδιά που δεν έχουν πεθάνει στην αντίστοιχη ηλικία, που θα δικαιολογούσε μία γενετική ανωμαλία. Πέθαναν σε διαφορετική ηλικία, αλλά με τον ίδιο τρόπο, έναν αιφνίδιο θάνατο», δήλωσε στο MEGA η ιατροδικαστής Άννα Ράζου.

«Ο αιφνίδιος θάνατος είναι όταν δεν μπορεί ο θάνατος να συνδεθεί με κάτι άλλο, είναι άμεσος και γρήγορος. Άρα σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρίτος θάνατος, ο οποίος θα μας δώσει ααπντήσεις για το τι έχει συμβεί. Επειδή είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα, εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις, δηλαδή η αναλυτική εξέταση του κάθε οργάνου, και μπορεί να δείξει εάν υπάρχουν παθολογικά αίτια», συμπλήρωσε.

Η κ. Ράζου τόνισε πως η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων είναι μία χρονοβόρα εξέταση, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να μην δείξουν τίποτα αυτές οι εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί