Γ. Οικονόμου: Δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς ότι η μείωση των φόρων θα φτάσει στα νοικοκυριά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μειώνει τον Ειδικό Φόρο στα καύσιμα και τον ΦΠΑ στα τρόφιμα γιατί «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι μειώσεις θα περάσουν στους καταναλωτές».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση στον Ειδικό Φόρο Καυσίμων- και τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και ο κ. Οικονόμου ανέφερε τους λόγους όπου έγινε αυτό.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα η κίνηση αυτή που θα στερούσε σημαντικό κομμάτι εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό, να μην είχε το αντίστοιχο και ανάλογο αποτύπωμα που θέλει ο κόσμος. Δεν σήμαινε αυτόματα ότι θα πληρώναμε πολύ φτηνότερα τα είδη στα σούπερ μάρκετ ή πολύ φτηνότερα ακόμα και την βενζίνη. Πως είναι σίγουρο αυτό ότι οι επιχειρήσεις δεν θα κρατήσουν αυτό το όφελος; Δεν μπορεί να το εγγυηθεί κανείς αυτό».

Στην συνέχεια τόνισε ότι ακόμη και εάν μειωνόταν ο ΦΠΑ προσωρινά για κάποιους μήνες, «μετά θα υπήρχε ο κίνδυνος οι αυξήσεις να είναι πολύ μεγαλύτερες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί