Ανακοίνωση του Συλλόγου Επαγγελματιών μισθωτών κυλικείων σχολικών κτιρίων Ηρακλείου-Λασιθίου για το κλείσιμο των σχολείων λόγω της κακοκαιρίας

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών μισθωτών κυλικείων σχολικών κτιρίων Ηρακλείου με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων τις επόμενες ημέρες λόγω των καιρικών συνθηκών, διαμαρτύρεται και ζητά από τους Αρμόδιους να εγκύψουν στα προβλήματα του κλάδου που οδεύει στον αφανισμό και να πάρουν άμεσα μέτρα.

Από το Σεπτέμβριο του 2021 τα περισσότερα σχολεία λειτούργησαν ελάχιστες ημέρες (σεισμοί -καταλήψεις – εκδρομές) και με πολλά κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων της πανδημίας covid, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες των σχολικών κυλικείων να συνεχίζουν με δυσκολία τον αγώνα προς την επιβίωση. Δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση που υπολειτουργεί σε μόνιμη βάση, να είναι επικερδής και να μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Δεδομένου ότι ο κλάδος έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας της πανδημίας, ο Σύλλογος ζητά α) την άμεση διαγραφή των μισθωμάτων του Α τριμήνου για το σύνολο των μισθωτών των Δήμων Ανατολικής Κρήτης και β) τη μείωση 50% στα μισθώματα για το τρέχον και το επόμενο σχολικό έτος.

Να σημειωθεί ότι ο σύλλογος, εδώ και καιρό έχει ζητήσει να ισχύσει αυτή η μείωση στα μισθώματα για το σύνολο των μισθωτών των νομών που εκπροσωπεί ,με κάποιους δήμους να το αποδέχονται, αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση, και κάποιους άλλους να βρίσκουν προσκόμματα.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο και να αποδεχθούμε τη μοίρα που κάποιοι μας ορίσαν. Είναι απολύτως αναγκαίο να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του κλάδου μας πριν να είναι πολύ αργά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί