Αλαλούμ στην εθνική Αθηνών – Λαμίας με εγκλωβισμένους οδηγούς (Βίντεο)

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να μείνει ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας, μισή ώρα μετά την έναρξη της χιονόπτωσης η εταιρεία Νέα Οδός και η Τροχαία αποφάσισαν να διακόψουν την κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων.

Αυτή την ώρα το κλείσιμο έχει επεκταθεί μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς δεν εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Ο Γιώργος Πατούλης, απέδωσε ευθύνες για το αλαλούμ στην εταιρεία που διαχειρίζεται την εθνική οδό λέγοντας πως οφείλει να βγάλει μηχανήματα και να καθαρίσει τον εθνικό δρόμο για να μην κοπεί η χώρα στα δύο.

Μιλώντας στο OPEN, o Περιφερειάρχης Αττικής, είπε ότι η Νέα Οδός είχε δεσμευτεί στις συσκέψεις που έγιναν και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ότι η Αθηνών – Λαμίας θα έμενε ανοικτή.

Παράλληλα κατήγγειλε την εταιρεία Νέα Οδό, καθώς εκτρέπει όλα τα βαρέα οχήματα και εκείνα που δεν έχουν αλυσίδες χωρίς προειδοποίηση, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλοι οι αστικοί δρόμοι και τα μηχανήματα να μην μπορούν να κινηθούν για να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους.

Όσοι κινούνταν προς την εθνική οδό υποχρεωτικά κάνουν εκτροπή από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη ενώ νωρίτερα είχε απαγορευτεί η κίνηση των βαρέων οχημάτων.

Σύμφωνα με τον Κίμωνα Λογοθέτη, σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας στην Περιφέρεια Αττικής, που μίλησε στην ΕΡΤ, η ευθύνη για την εθνική οδό είναι αποκλειστικά της εταιρείας Νέα Οδός, ενώ όπως ανέφερε, προς το παρόν φαίνεται ότι λειτουργεί το ρεύμα προς Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι με την έναρξη της χιονόπτωσης η κυκλοφορία γινόταν από μια λωρίδα ενώ στην ανακοίνωσή της  ο ιδιώτης διαχειριστής της εθνικής οδού, η εταιρεία  Νέα Οδός, δεν ανέφερε περί διακοπής κυκλοφορίας αλλά για διακοπή της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε., και ειδικότερα από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Καλυφτάκη, στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, και από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Οινοφύτων στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα.Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλους τους οδηγούς ΙΧ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί