Πήγε στον κτηνίατρο για ακτινογραφία λόγω βλάβης στο Κέντρο Υγείας της Τήνου

Το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας στην Τήνο βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις 15 Δεκεμβρίου

Ακόμη ένα περιστατικό που περιγράφει την χείριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σύστημα υγείας καταγράφηκε σήμερα, καθώς στην Τήνο το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας βρίσκεται εκτός λειτουργίας από τις 15 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να πάνε σε γειτονικό νησί.

Ωστόσο, το εν λόγω γεγονός ο ήρθε στη δημοσιότητα μετά την καταγγελία κτηνιάτρου στο νησί ότι «ένας πολίτης ήθελε μία ακτινογραφία ρουτίνας, δεν ήταν για κάποια επείγουσα ανάγκη και επειδή δεν μπορούσε να έχει αυτήν την υπηρεσία στην Τήνο, του πρότειναν να απευθυνθεί σε εμένα».

Ο Μανώλης Βορίσσης, δήλωσε στο Mega δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του νησιού χρειάζεται να βγάλουν ακτινογραφία, αλλά αυτό δε συμβαίνει λόγω βλάβης. «Γνωστοί μου είχανε περάσει Covid στο νησί και τους είχε μείνει ένας υπολειμματικός βήχας. Ποτέ δεν μπορέσανε να έχουνε μία ακτινογραφία θώρακος».

«Για εμάς τους νησιώτες αυτό είναι μεγάλος γολγοθάς το να φύγουμε να πάμε σε άλλο νησί, πολλές φορές μπορεί να λείψεις μία ολόκληρη μέρα για να βγάλεις μία απλή ακτινογραφία. Είναι λυπηρό έως και εξοργιστικό, η ακτινογραφία είναι βασική ιατρική», λέει ο κτηνίατρος.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας της Τήνου ισχυρίζεται πως περιμένει την έγκριση για την αντικατάσταση και την επαναλειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος.

«Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα», λέει η πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου, Θεοδώρα Παπαδοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας αναφορικά με την παροχή φροντίδας υγείας από το κράτος ήρθε ήμερα να προστεθεί η καταγγελία ότι στην Κω, εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εδώ και 10 ημέρες, με αποτέλεσμα οι νησιώτες να αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα rapid τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί