Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Κάλυμνος

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυμνίων της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες) που εκδηλώθηκαν στις 08 και 09-01-2022 στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 08 Ιουλίου 2022. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας,

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση αφορά σε όλα τα νησιά του Δήμου Καλυμνίων, Κάλυμνο, Ψέριμο και Τέλενδο.

Η καταιγίδα με την έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε το Σαββατοκύρικο προκάλεσε τεράστιες ζημιές, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί στο νησί και ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Σύμφωνα με το kalymnosnews, παρατηρήθηκαν κατολισθήσεις βράχων και φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, ενώ μεγάλη καθίζηση προκλήθηκε στο δρόμο πριν την Παλιόνησο, που παραμένει κλειστός. Ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια από τα φερτά υλικά στα Σκάλια.

Αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν πλημμύρες, κατολισθήσεις, καταπτώσεις πρανών, ολισθήσεις γαιών, υποσκαφές τοίχων αντιστήριξης καθώς και εκτεταμένες ζημιές και καταστροφές στο οδικό δίκτυο της v. Καλύμνου προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην πρόσβαση σε πολλές περιοχές, καταστροφές στο δίκτυο ύδρευσης και καταστροφές σε οικισμούς του Δήμου Καλυμνίων (καταστροφές οικιών) σε διάφορες θέσεις (Αργινώντα, Σκάλεια, Εμπορειό, Παλιόνησος), θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και περιουσίες πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί