ΗΠΑ: Χιλιάδες άτομα εκκενώνουν τις εστίες τους από την πυρκαγιά στο Κολοράντο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά στο Κολοράντο όπου έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, χιλιάδες εκκένωσαν τα σπίτια τους ενώ εκατοντάδες σπίτια έγιναν στάχτη

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο χιλιάδες κάτοικοι του Κολοράντο καλούνται να εκκενώσουν τις εστίες τους, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός από την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης στην κομητεία Μπόλντερ του Κολοράντο, και μέσα σε λίγες ώρες έκαψε περίπου 1.600 στρέμματα. Εκατοντάδες σπίτια κάηκαν και δόθηκε επείγουσα εντολή σε περίπου 30.000 ανθρώπους, από δύο κοινότητες να εκκενώσουν την περιοχή καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει απειλητικά.

Στην περιοχή πνέουν ιστορικά ισχυροί άνεμοι, ενώ ξηρασία είναι παρόν εδώ και καιρό. Περίπου 370 σπίτια καταστράφηκαν σε μία μόνο περιοχή δυτικά της πόλης Superior, ενώ άλλα 210 σπίτια μπορεί να χάθηκαν στην Old Town Superior, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο σερίφης της κομητείας Boulder. Δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή αγνοούμενοι.

Ο κυβερνήτης Τζάρεντ Πόλις κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Αυτή η πυρκαγιά είναι μια δύναμη της φύσης» δήλωσε.«Ελπίζουμε ότι οι άνεμοι θα κοπάσουν, ότι ο καιρός θα αλλάξε», πρόσθεσε.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες έως και 169 χλμ/ώρα (105 μίλια/ώρα). Οι προηγούμενες πυρκαγιές στο Κολοράντο ήταν σε αγροτικές περιοχές, ωστόσο οι τελευταίες πυρκαγιές καίνε σε πιο προαστιακά μέρη της πολιτείας.

Κάποιες από αυτές πυροδοτήθηκαν όταν έπεσαν καλώδια ηλεκτροδότησης από τους ισχυρούς ανέμους, και έγιναν γρήγορα οι πιο καταστροφικές πυρκαγιές στη σύγχρονη ιστορία της πολιτείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί