Τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον το πρώτο 48ωρο

Θυμίζουν κοινό κρυολόγημα

Η αναμενόμενη επέλαση της παραλλαγής Όμικρον και στη χώρα μας προβληματίζει ιδιαίτερα τους επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προτείνουν στους πολίτες να είναι σε επιφυλακή για την εκδήλωση συμπτωμάτων που παραπέμπουν στην νέα μετάλλαξη του κορονοϊού.

Από τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής οι επιστήμονες επισείουν την προσοχή στο πρώτο 48ωρο από την εκδήλωση συμπτωμάτων που θυμίζουν κοινό κρυολόγημα, καθώς η εκτίμηση από τα δεδομένα είναι πως η Όμικρον εκδηλώνεται με διαφορετικά συμπτώματα από τη Δέλτα.

Τα συμπτώματα της Όμικρον θυμίζουν εκείνα του κοινού κρυολογήματος και συγκεκριμένα:

-Ρινική καταρροή

Ξηρό λαιμό\

Πονοκέφαλο

Κόπωση

Φτέρνισμα

Μέχρι στιγμής στα κοινά συμπτώματα της Όμικρον δεν φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται ο πυρετός καθώς και η απώλεια γεύσης και όσφρησης. 

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ, επεσήμανε ότι εάν κάποιος έχει συμπτώματα απλού κρυολογήματος θα ήταν καλό να κάνει μοριακό τεστ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Γεώργιος Χρούσος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επεσήμανε ότι τα συμπτώματα της Όμικρον θυμίζουν αυτά του κοινού κρυολογήματος.

Στην ερώτηση ποια συμπτώματα όσον αφορά στα παιδιά πρέπει να μας κινητοποιήσουν, ο κ. Χρούσος απάντησε ότι αυτά είναι ο πονόλαιμος και η καταρροή, αφού δεν φαίνεται να παρατηρείται πυρετός που επιμένει.

Και γι’ αυτό όπως επεσήμανε όταν εμφανιστούν αυτά τα συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του απλού κρυολογήματος θα πρέπει αμέσως να γίνεται τεστ.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί