Ρεκόρ πανδημίας στη Βρετανία: 106.122 κρούσματα και 140 θάνατοι

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 100.000 μολύνσεις ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας. Όπως εξηγούν τα 106.122 νέα περιστατικά κορονοϊού στην πλειονότητά τους οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον, η οποία συνιστά τη νέα απειλή για τα υγειονομικά συστήματα ολόκληρης της Ευρώπης.

Υψηλός είναι και ο αριθμός των θανάτων του 24ώρου, που έφτασαν τους 140. Χθες είχαν καταγραφεί 172 θάνατοι.

Το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων στη Βρετανία ήταν 93.045 κρούσματα την περασμένη Παρασκευή, αλλά όπως σημειώνεται, συνολικά την τελευταία εβδομάδα ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έχει αυξηθεί κατά 58,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Οι αριθμοί αυτοί μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτούς του Μαΐου και Ιουνίου 2020, δηλαδή κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν άρχισαν να γίνονται μαζικά τεστ στον πληθυσμό και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι μπορεί να υπάρξουν στο επόμενο διάστημα εκατοντάδες χιλιάδες μολύνσεις κάθε μέρα και πολλές από αυτές να μην καταγράφονται.

Χθες, Τρίτη, στα νοσοκομεία της Βρετανίας νοσηλεύονταν 8.008 ασθενείς με Covid-19, που είναι ο υψηλότερος αριθμός από τις 22 Νοεμβρίου και αυξημένος κατά 4% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, είναι πολύ χαμηλότερος από τις 39.254 νοσηλείες που καταγράφηκαν στις 18 Ιανουαρίου 2021.

Στη Βρετανία, η οποία είναι από τις χώρες που έχουν δεχθεί ένα από τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία του νέου κορονοϊού, έχουν καταγραφεί συνολικά 147.573 θάνατοι, ενώ είναι μία από τις χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού ενώ προχωρά ταχύτατα και η τρίτη δόση..

Σε ολόκληρο τον κόσμο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 11,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί