«Χαράτσι – σοκ για τους πολίτες, μέσω Δήμων, από την Κυβέρνηση της ΝΔ»

Δήλωση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη

Με αφορμή την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Σκρέκα (20/12/21), με την οποία καλούνται οι Δήμοι όλης της χώρας να πληρώνουν πρόσθετο τέλος ανά τόνο ταφής απορριμμάτων από 1/1/2022, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβερνητική εμμονή στην οριζόντια εφαρμογή του τέλους ταφής απορριμμάτων, ανεξάρτητα από το βαθμό επεξεργασίας τους ή την πρόοδο των σχετικών έργων επεξεργασίας απορριμμάτων, λειτουργεί ως βραχνάς για τους Δήμους και προσθέτει ένα επιπλέον χαράτσι στους πολίτες. Ένα χαράτσι που τα έσοδά του θα μεταφέρονται με προκλητικό τρόπο στον «γαλάζιο» ΕΟΑΝ – Οργανισμό Ανακύκλωσης, όπου η διοίκηση αγνοεί ακόμη και τις εισηγήσεις των υπηρεσιών για την αξιολόγηση της ανακύκλωσης.

Ειδικά για την Κρήτη, όπου καταγράφεται σημαντική πρόοδος από τους τοπικούς Φορείς που είχαν δρομολογήσει, αδειοδοτήσει ή κατασκευάσει, έργα κυκλικής οικονομίας, πολλά από τα οποία εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ 2014-2020 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2023, η απόφαση αυτή είναι επιπροσθέτως άδικη και οδηγεί τους Δήμους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Η κυκλική οικονομία βάλλεται από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Από μια Κυβέρνηση που αντί να επιστρέφει τους πόρους της εισφοράς κυκλικής οικονομίας στους ΟΤΑ, όπως προέβλεπε ο Ν. 4609/2019 του ΣΥΡΙΖΑ για να ενισχύσουν τη χωριστή συλλογή απορριμμάτων και την ανακύκλωση, ναρκοθετεί τη διαχείριση των απορριμμάτων, δυναμιτίζει την ανακύκλωση και υποστηρίζει την καύση και την ιδιωτικοποίηση των υποδομών. Κλασική ΝΔ. Εις βάρος του περιβάλλοντος και των πολλών, απροκάλυπτα υπέρ των λίγων και εκλεκτών.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί