«Μνημείο προχειρότητας και κάκιστης νομοθέτησης το πολυνομοσχέδιο- σκούπα της Κυβέρνησης»

Δήλωση εισηγητή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκου Ηγουμενίδη στο πολυνομοσχέδιο-σκούπα: «Μνημείο προχειρότητας και κάκιστης νομοθέτησης το πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης»

Σχετικά με την κατάθεση «πολυνομοσχεδίου-σκούπα» από πλευράς της Κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Nίκος Ηγουμενίδης στο νομοσχέδιο που εισέρχεται σήμερα για συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που συζητείται στη Βουλή ο Προϋπολογισμός για το 2022, η Κυβέρνηση φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα που αφορά 150 διαφορετικές διατάξεις και συνολικά 15 διαφορετικά Υπουργεία με στόχο να ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια.

Πρόκειται για ένα πολυνομοσχέδιο – «μνημείο» προχειρότητας και κακής, κάκιστης, νομοθέτησης. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται ούτε  για την ποιότητα της επεξεργασίας ενός τέτοιου νομοθετήματος μέσα στη Βουλή, ούτε βεβαίως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους βουλευτές και τις νομοθετικές διαδικασίες.

Όχι τυχαία, όλες οι διατάξεις του Υπουργείου Υγείας αποτελούν έναν καταιγισμό παρατάσεων για το ζήτημα της πανδημίας με ημερομηνία λήξης την 31η Μαρτίου του 2022. Είναι φανερό ότι μέχρις εκεί φθάνει ο κοντόφθαλμος σχεδιασμός της Κυβέρνησης.

Συνολικά, στο παρά πέντε της εκπνοής του έτους ο κ. Μητσοτάκης σπεύδει να «μπαλώσει» πληθώρα ζητημάτων που καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν κατόρθωσε ο ίδιος και η Κυβέρνηση του να επιλύσει.

Όλα αυτά τα ζητήματα θα τα αναδείξουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα στη Βουλή σήμερα και τις επόμενες μέρες».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί