Στην Κρήτη τα 4 από τα 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Σε πέντε ανέρχονται μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, τα 4 από τα οποία είναι στην Κρήτη. Πρόκειται για δύο άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 25 έως 41 ετών, η διάγνωση των οποίων έγινε στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Χανίων και Λασιθίου, όπως αναφέρει το cnn.gr.

Όλα τα κρούσματα είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ τα κλινικά συμπτώματα που εμφάνισαν είναι ήπια και ολιγοήμερης διάρκειας.

Από τις 29 Νοεμβρίου, όταν επιβεβαιώθηκε με αλληλούχιση και ανάλυση του γονιδιώματος του ιού (γονιδιωματική επιτήρηση) το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα, στην χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά πέντε κρούσματα.

Τα τέσσερα από τα πέντε κρούσματα είναι εισαγόμενα και συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εξωτερικό (δύο από Ν. Αφρική και δύο από Γαλλία), ενώ ένα κρούσμα είναι στενή επαφή επιβεβαιωμένου εισαγόμενου κρούσματος, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Έχουν όλοι απομονωθεί, ενώ έχουν ιχνηλατηθεί και διερευνηθεί με συστηματικές δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ όλες οι στενές επαφές τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί