Περισσότερες από 200 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα προβλήματα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις ανέμους, έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τις τελευταίες ώρες.

Μέχρι στις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχθεί 214 κλήσεις, εκ των οποίων οι 103 αφορούν σε κοπές δέντρων, οι 64 αντλήσεις υδάτων και οι 47 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Αναλυτικότερα:

-Σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, έγιναν 108 κλήσεις. Οι 62 για κοπές δέντρων, 2 για άντληση υδάτων και 44 για αφαιρέσεις αντικειμένων.
-Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) έγιναν 63 κλήσεις, εκ των οποίων 18 για κοπές δέντρων, 44 για άντληση υδάτων και 1 για αφαίρεση αντικειμένου.
-Στην Περιφέρεια Ηπείρου ( Άρτα, Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα), έγιναν 27 κλήσεις εκ των οποίων 13 για κοπές δέντρων και 14 για άντληση υδάτων.
-Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κέρκυρα, Ζάκυνθος) έγιναν 16 κλήσεις, εκ των οποίων 10 για κοπές δέντρων, 4 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εξελιχθούν τα φαινόμενα παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης, εφ’ όσον απαιτηθεί, με διασπορά του προσωπικού και των οχημάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί