ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Ομολογία αποτυχίας η επιβολή του προστίμου ύψους 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους

Ανακοίνωση από την Ομάδα Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ο πρωθυπουργός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την πρωτιά, που έχει καταλάβει η χώρα μας, τις τελευταίες μέρες, ανάμεσα στις χώρες του δυτικού κόσμου, όσον αφορά στους θανάτους από κορωνοϊό, ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Ο κ. Μητσοτάκης απτόητος συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Σε ένα κρεσέντο αυταρχισμού, καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα άτομα άνω των 60 ετών, επιβάλλοντας πρόστιμο 100 ευρώ, σε περίπτωση μη εφαρμογής τους μέτρου.

Η επιβολή της «ειδικής εισφοράς 100 ευρώ υπέρ υγείας», αποτελεί καθαρή ομολογία αποτυχίας του πρωθυπουργού να ενισχύσει τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τις ΜΕΘ, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας.

Υπόλογοι δεν πρέπει να είναι οι πολίτες, αλλά ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν μας έχει εξηγήσει, γιατί οι εκκρεμότητες των χειρουργείων, ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 7.500 στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας. Δηλαδή, οι συμπολίτες μας, ακόμα και αν γλιτώσουν από τον κορωνοϊό, θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης ενδεχομένως από την καθυστέρηση ενός χειρουργείου.

Ο πρωθυπουργός, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανεπάρκειά του, με ένα διοικητικό πρόστιμο. Ένα διοικητικό πρόστιμο που για πολλούς θα είναι εξοντωτικό, λόγω της χαμηλής σύνταξης ή του μισθού που λαμβάνουν, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον πολίτη να τεκμηριώσει τον λόγο που δεν προχωράει στον εμβολιασμό, όπως συμβαίνει σε κάθε δημοκρατική χώρα, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Για ακόμα μια φορά, την ανικανότητα της κυβέρνησης θα την χρεωθούν οι πολίτες.

«Ο αυταρχισμός είναι το τελευταίο στάδιο της αποτυχίας» όπως δήλωσε και ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί