Ο Δήμαρχος Ηρακλείου για την 108η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την 108η Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος» συμμετείχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Χανιά, την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου με αφορμή και την Επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου δήλωσε για την Επέτειο: 

«Συμπληρώνονται 108 χρόνια από την 1η Δεκεμβρίου 1913, την ημέρα που πραγματώθηκε η πολυπόθητη από γενεές προγόνων μας, Ένωση της Κρήτης στον εθνικό κορμό, με την ύψωση της Ελληνικής σημαίας στο Φρούριο Φιρκά, στα Χανιά.

Καθοριστική για την Ένωση της Κρήτης με την μητέρα πατρίδα, υπήρξε η συμβολή του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι ιδιοφυείς επιλογές και δράσεις του, στα χρόνια της πρωθυπουργίας του, όταν διείδε ότι επίκειται άμεση αλλαγή των γεωστρατηγικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή,  και ότι η οριστική επίλυση του Κρητικού ζητήματος, πράγματι θα επέλθει μετά το πέρας των νικηφόρων Βαλκανικών πολέμων.

Η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, το 1913, έδωσε στον τόπο μας την δυνατότητα να ενταχθεί οριστικά στην διαδρομή, στο εύρος, και στις προοπτικές του Ελληνισμού, και να συμπορευθεί με τις άλλες περιοχές της χώρας μας στον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο, δημιουργώντας συνθήκες ειρήνης και προόδου». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί