Διμερής Συνάντηση μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Περιφέρειας Τρνάβα της Σλοβακίας

Η Περιφέρεια Κρήτης, σε μια εξαιρετικά σημαντική διμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Ηράκλειο από την Πέμπτη 18 έως και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, υποδέχθηκε την αντίστοιχη Περιφέρεια της Τρνάβα από την Δημοκρατία της Σλοβακίας η οποία συνοδεύτηκε από την Πρέσβητης Σλοβακίας στην Αθήνα, καθώς και τον Επίτιμο Πρόξενό της, στην Κρήτη.

Αντικείμενο της συνάντησης οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, στους τομείς του Τουρισμού, της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης, της Επιχειρηματικότητας και του Εμπορίου, του Πρωτογενούς Τομέα και της Αγροδιατροφής αλλά και της ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των δύο Αερολιμεναρχών, των δύο Περιφερειών. 

Στο περιθώριο της συνάντησης εργασίας που έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. József Viskupič, Περιφερειάρχης της Τρνάβα δήλωσε: «Συζητήσαμε όλους τους τομείς όπου μπορούμε να συνεργαστούμε, να αναπτύξουμε σχέσεις, και για αυτό το λόγο είμαι εδώ μαζί με στελέχη μας από τους τομείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού του τουρισμού». 

Η κα Iveta Hricová, Πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα σε δηλώσεις της ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στην Κρήτη, είναι πολύ σημαντική για εμάς η ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Σλοβακία. Στοχεύουμε στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μας στον τουρισμό, στην εκπαίδευση, στην οικονομία-επιχειρηματικότητα».

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν και επεξεργάζονται ήδη κείμενο κοινής αποδοχής, με το οποίο θα προσδιορίζονται οι κοινές δράσεις συνεργασίας, για την υλοποίηση της διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών και σκοπό το αμοιβαίο όφελος, μέσα από αυτήν. 

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου δήλωσε πως «γίνεται σήμερα η αδελφοποίηση δύο Περιφερειών της Κρήτης και της Τρνάβα από τη Σλοβακία. Η περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τους βασικούς τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, της αγροδιατροφής, των Ευρωπαϊκών θεμάτων, της Παιδείας της οικονομίας. Αντίστοιχα έχουν έρθει οι επιτετραμμένοι της Σλοβακίας, η Πρέσβης της Σλοβακίας. Έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση, η Σλοβακία όπως και η Τσεχία είναι περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και προσελκύουμε τουρισμό στην Κρήτη».

Στην Σλοβακική αντιπροσωπεία μετείχαν οι κ.κ., József Viskupič, Περιφερειάρχης της Τρνάβα, József Berényi, Αντιπεριφερειάρχης, Iveta Hricová, Πρέσβης της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρος Πατεράκης, Επίτιμος Πρόξενος της Σλοβακίας στην Κρήτη, Katarína Rohaľová, Επικεφαλής του Τουριστικού Οργανισμού της Τρνάβα, Stanislav Pravda, Διευθυντής Εκπαίδευσης, Bohumil Klečák, Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου του Piešťany, Vanda Fraňová, Επικεφαλής του Γραφείου Περιφερειάρχη και Marek Brieska, Αναπληρωτής Επικεφαλής αποστολής. Για την Περιφέρεια της Κρήτης, συντόνισαν τη διοργάνωση η Διεύθυνση Τουρισμού και το Γραφείο Περιφερειάρχη,Χαιρετισμό απεύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ν. Συριγωνάκης, εκπροσώπησαν και παρουσίασαν οι κ.κ., Δρ.Κυριάκος Κώτσογλου, Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Παπαδεράκης Αντώνιος, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Καμπουράκης Λάμπρος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, σε συνεργασία με την κ. Κουτεντάκη Έφη, Αντιπεριφερειάρχη Εκπαίδευσης, Δια βίου μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Αλεξάκης Γεώργιος, Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων. Παράλληλα συντόνισαν και παραστάθηκαν, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού Κρήτης κ. Νίκος Αλεξάκης και η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ελένη Βουγιουκαλάκη, η Ειδική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Ήρα Βουτσαλά, ο κ. Μ. Τριχάς και η κ. Γ. Γουμενάκη, ειδικοί συνεργάτες των Αντιπ/ρχών Επιχ/τητας και Παιδείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί