Lockdown για τους ανεμβολίαστους τα Χριστούγεννα

Περιορισμοί και τα Χριστούγεννα για τους ανεμβολίαστους

Εκτός τόπου και χρόνου θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, την ώρα που η πανδημία επελαύνει σαρωτικά αφήνοντας πίσω της δεκάδες νεκρούς την ημέρα. Από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι η στρατηγική τους «αποδίδει» ενώ βάζουν ξανά στο στόχαστρο τους ανεμβολίαστους.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές διαρρέουν ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα καθώς η «η στρατηγική για την πανδημία αποδίδει και άρα δεν αλλάζει». Την ίδια στιγμή σημειώνουν ότι οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους θα παραμείνουν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα ιδιότυπο lockdown και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο συντηρεί την πίεση στους ανεμβολίαστους, τη στιγμή που αφήνουν να κυκλοφορήσουν σενάρια και για ακόμα πιο αυστηρά μέτρα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Αυγής, διαρροές από το Μαξίμου αναφέρουν ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα κληθεί κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης να τοποθετηθεί πάνω στα εξής μέτρα που η κυβέρνηση θέλει την νομιμοποίησή τους μέσα από την έκφραση της επιστημονικής της θέσης και συγκεκριμένα:

  • Πλήρης αποκλεισμός ανεμβολίαστων από εστίαση και λιανεμπόριο με εξαίρεση της εργασία τους, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.
  • Σκέψεις για την είσοδό τους στα καταστήματα τροφίμων με την επίδειξη αρνητικού rapid test

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί