Ν. Ηγουμενίδης: Οι παλινωδίες Μητσοτάκη στο θέμα των εμβολιασμών υπονομεύουν κάθε επιστημονική προσέγγιση

Παρέμβαση για τις σοβαρές ανεπάρκειες, παλινωδίες και αντικρουόμενες θέσεις της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ στο ζήτημα των εμβολίων και των εμβολιασμών κάνει με σημερινό άρθρο στον τοπικό Τύπο της Κρήτης ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και ιατρός του ΕΣΥ Νίκος Ηγουμενίδης. Στην παρέμβαση του ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει τα πιο συχνά (πολιτικά;) ερωτήματα που δέχεται ο ίδιος ως γιατρός, «στα οποία κανείς κυβερνητικός ή άλλος αρμόδιος παράγοντας», όπως σημειώνει «δεν αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει».

Όπως επισημαίνει συμπερασματικά -και με την ιατρική του ιδιότητα- ο βουλευτής, «οι συνεχείς παλινωδίες της Κυβέρνησης προκαλούν συγχύσεις αναφορικά με την απάντηση στο ερώτημα «τι ισχύει για την προστασία από τον κορωνοϊό», και υπονομεύουν την επιστημονική προσέγγιση με την οποία ως γιατρός απαντώ σε όσους με ερωτούν σχετικά, και τελικά σπρώχνουν ένα κομμάτι της κοινωνίας σε αντιεπιστημονικές και επομένως επικίνδυνες για την υγεία του προσεγγίσεις».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε ερώτηση που δέχθηκε: «Γιατρέ, τι γνώμη έχετε για το εμβόλιο μιας δόσης; Μου το συστήνετε να το κάνω;». Στην ερώτηση, “γιατί ειδικά το μονοδοσικό εμβόλιο, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει η δυνατότητα επιλογής, πήρα την συγκλονιστική απάντηση που μοιράζομαι μαζί σας: «Δυο μήνες απλήρωτος, έχω περάσει τα όρια μου. Δεν έχω τη δυνατότητα να κάνω ούτε αυτά τα δυο test τη βδομάδα για τις 3 βδομάδες μέχρι τη δεύτερη δόση και το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Με το μονοδοσικό εμβόλιο, παίρνω το πιστοποιητικό και επιστρέφω στη δουλειά μου αμέσως»”.

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ηγουμενίδης τονίζει ότι δεν υπάρχει έλεγχος στα λεωφορεία που συνδέουν την πόλη του Ηρακλείου με τα νοσοκομεία. «Γιατί δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της κυβέρνησης στις συνθήκες που επικρατούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς;», ενώ επίσης προσθέτει: «Έφτασαν να κλείσουν οι έξοδοι ασφαλείας στο ΠαΓΝΗ; Τις συνέπειες αυτής της απόφασης τις ζήσαμε πρόσφατα, που το Ηράκλειο χορεύει στο ρυθμό του Εγκέλαδου. Καταγγελίες για το κλείσιμο των εξόδων ασφαλείας υπήρξαν. Τι έκανε γι’ αυτό η κυβέρνηση;».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης με το άρθρο του που δημοσιεύει η «Νέα Κρήτη» τονίζει ότι «η κυβέρνηση με τιμωρητική, εκδικητική, κοινωνικά άδικη συμπεριφορά, επιμένει στην υποχρεωτική αργία των 6500 ανεμβολίαστων (417 αφορούν τις δομές υγείας της Κρήτης) εργαζομένων στο ΕΣΥ. Οι αρμόδιοι, ο Υπουργός Υγείας και ο κ. Μητσοτάκης, δεν βλέπουν ότι με αυτή την εμμονή οδηγούν σε λειτουργική κατάρρευση το δημόσιο σύστημα υγείας; Δεν βλέπουν την εξουθένωση του προσωπικού που συνεχίζει με φιλότιμο και αυταπάρνηση να παρέχει τις υπηρεσίες του;»

Ειδικά για το ζήτημα των ανεμβολίαστων υγειονομικών σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης αναζητεί εξιλαστήρια θύματα της αποτυχίας της κυβέρνησής του. Με τις ιδεοληπτικές εμμονές της νεοφιλελεύθερης ΝΔ υπέρ του ιδιωτικού τομέα, χρησιμοποιεί το θέμα των εμβολιασμών για επίθεση στους εργαζόμενους και το δημόσιο σύστημα υγείας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι «υπάρχει και άλλος δρόμος», αναφέροντας συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν: Πρώτον, να επανέλθουν άμεσα στα νοσοκομεία όσοι είναι σε αναστολή εργασίας, με τους ίδιους όρους που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι  εργαζόμενοι του ΕΣΥ που έχουν απαλλαγεί για λόγους υγείας από τον εμβολιασμό. Δεύτερον, να δοθούν άμεσα ισχυρά κίνητρα (οικονομικά-εργασιακά-εκπαιδευτικά) στο προσωπικό που ήδη υπηρετεί, για να παραμείνει στο σύστημα και να ανακοπεί η τάση παραιτήσεων και φυγής προς τον ιδιωτικό τομέα ή το εξωτερικό. Τρίτον, άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, που οφείλουν να αναλάβουν ένα σημαντικό μέρος της νοσηλείας covid περιστατικών. Τέταρτον, οργανωμένη αξιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) στην προνοσοκομειακή διαχείριση των κρουσμάτων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί