Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέα μέτρα στην εστίαση στη Βόρεια Ελλάδα

Η έκρηξη κρουσμάτων και η ασφυξία στις ΜΕΘ διαλύει την εμμονή της κυβέρνησης για τη μη λήψη μέτρων

Η επιλογή της κυβέρνησης να μην παίρνει μέτρα παρά τις δραματικές επισημάνσεις των επιστημόνων φοβούμενη το πολιτικό κόστος και επιλέγοντας να ρίχνει μόνο το ανάθεμα στους ανεμβολίαστους, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Έτσι, στο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τους Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσο στην οποία θα συμμετάσχουν οι περιφερειάρχες της Βόρειας Ελλάδας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και ίσως να προχωρήσουν και στην λήψη μέτρων.

Μόνο που τα μέτρα που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συζητηθούν είναι εστιασμένα μόνο στην εστίαση και στους χώρους ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα που εξετάζονται

Η κυβέρνηση έχει αποκλείσει τα τοπικά μίνι lockdown και προσανατολίζεται σε νέα μέτρα στους μεικτούς χώρους εστίασης. Έτσι, συζητούνται τα εξής ενδεχόμενα:

-Να μεγαλώσουν οι αποστάσεις στους μεικτούς χώρους, από 1,5 μέτρο στα 2 μέτρα

-Μειωθεί ο αριθμός των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από 10 άτομα σε 6.

-Υποχρεωτικά τρία rapid test την εβδομάδα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία, πάντα με δική τους επιβάρυνση

-Διακοπή της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους

-Διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων εστίασης χωρίς προστατευτικά πλαϊνά

Εκρηκτική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Την ίδια ώρα η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση τόσο από την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού όσο και από την ασφυξία στις ΜΕΘ των νοσοκομείων ενώ τελειώνουν ακόμη και οι απλές κλίνες για περιστατικά Covid.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, έκρουσε για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια νέα τραγωδία.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι είναι αποτυχημένη η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση και ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός του πληθυσμού.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης πρότεινε να κάνουν υποχρεωτικά self test και οι εμβολιασμένοι, μία φορά την εβδομάδα ενώ επεσήμανε ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί