Πέραμα: Πειθαρχικό έλεγχο για τον θάνατο του 20χρονου ζητά ο Θεοδωρικάκος μετά τις αντιδράσεις

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για το αιματηρό περιστατικό που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γεγονός το οποίο εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα.

Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία της αστυνομίας να εξηγήσει γιατί αντί για σύλληψη έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες

Τα όσα συνέβησαν στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών. Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες»

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό» τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

ΚΚΕ: Σοβαρά ερωτηματικά

«Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα γεγονότα στο Πέραμα και σημειώνει καταλήγοντας: «Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής».

Μέρα25: Η βροχή από σφαίρες δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008

«Η βροχή από σφαίρες» από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008. Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους «φρουρούς της έννομης τάξης» να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν».

Ταυτόχρονα, σημειώνει το ΜεΡΑ 25, «οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών πρωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί