Κινητοποίηση σωματείων στα Χανιά για την εκδικητική απόλυση ξενοδοχοϋπαλλήλου

(Από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων- φωτο flashnews.gr)

Κινητοποίηση στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Χανίων πραγματοποιούν σήμερα σωματεία εργαζομένων του νομού ενάντια στην εκδικητική απόλυση μίας ξενοδοχοϋπαλλήλου από γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 7:30 το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της Ένωσης στον Σταλό ενώ νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

«Η απόλυση της συναδέλφου από το Ξενοδοχείο Santa Elena επειδή διεκδίκησε να δουλεύει με βάση την ΚΣΣΕ δείχνει το πως αξιοποιώντας τον νόμο η εργοδοσία εμμένει στην απόφασή της, προτιμώντας να πληρώσει μεγαλύτερη αποζημίωση από το να επαναπροσλάβει την συνάδελφο στην δουλειά», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα σωματεία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ένα ακόμη περιστατικό απόλυσης διανομέων από πιτσαρία στα Χανιά, επειδή ζήτησαν αύξηση μισθού.

«Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι», τονίζουν τα σωματεία και ζητούν να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν:

  1. Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων
  2. Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων
  3. Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων
  4. Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων
  5. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων
  6. Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν Χανίων
  7. Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Χανίων

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα:


Τα σωματεία που οργανώσαμε την επιτυχημένη σύσκεψη την Δευτέρα 11/10 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων καλούμε σε κινητοποίηση την Δευτέρα 18/10 στα Γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ν.Χανίων. Διαδηλώνουμε ενάντια στην εκδικητική απόλυση της συναδέλφου από το ξενοδοχείο SantaElena.

Συντονίζουμε την δράση μας για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι στον Νομό Χανίων όπως και σε όλη την χώρα ζουν στον πετσί τους τί θα πει “ανάπτυξη” . Χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό, στις εταιρείες τροφίμων, στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες του Νομού και στα εργοτάξια δουλεύουν χωρίς ωράρια, πολλές φορές επτά μέρες την βδομάδα, χωρίς ξεκούραση. Δεν δεχόμαστε να βλέπουμε τις συνέπειες του σμπαραλιασμένου συστήματος Υγείας, να μένει απροστάτευτος ο λαός μας εν μέσω πανδημίας.

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη έρχεται να δώσει συνέχεια και να απογειώσει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια, έρχεται να ανατρέψει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και της πάλης των συνδικάτων.

Η απόλυση της συναδέλφου από το Ξενοδοχείο Santa Elena επειδή διεκδίκησε να δουλεύει με βάση την ΚΣΣΕ δείχνει το πως αξιοποιώντας τον νόμο η εργοδοσία εμμένει στην απόφασή της, προτιμώντας να πληρώσει μεγαλύτερη αποζημίωση από το να επαναπροσλάβει την συνάδελφο στην δουλειά. Η αποθράσυνση της εργοδοσίας φαίνεται και στην περίπτωση της απόλυσης διανομέων μεγάλης πιτσαρίας στα Χανιά , επειδή ζήτησαν αύξηση μισθού.
Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να βλέπουμε να επικρατεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς και να βλέπουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα να σφαγιάζονται είναι βαθιά γελασμένοι.

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν μπαίνουν στον γύψο.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του εργατικού κινήματος των Χανίων να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και στήριξης της κινητοποίησης.

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

  • Να παρθεί πίσω η παράνομη απόλυση της συναδέλφου
  • Ο «Νόμος Χατζηδάκη» να μείνει στα χαρτιά
  • Να ξηλωθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο για ΟΛΟΥΣ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί