Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μπογδάνος

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ μετά το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ τέθηκε εκτός της ΚΟ της ΝΔ όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί το άγριο σφυροκόπημα του Νίκου Δένδια στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Ά Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 Άγρια επίθεση Δένδια στο στενό περιβάλλον Μητσοτάκη με αφορμή τον Μπογδάνο

Σκληρή επίθεση στο στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής μετά το νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ο υπουργός Εξωτερικών χτυπώντας το χέρι στο έδρανο χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη και τόνισε σε σκληρό ύφος ότι «όσο εκπροσωπώ εγώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια».

Αφορμή στάθηκε η ομιλία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ο οποίος σε μία προσπάθεια να υπεραμυνθεί τη συμμετοχή του στην πρόσφατη εκδήλωση μίσους στο Βίτσι, είπε πως παρέστησαν επίσης ο βουλευτής της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας καθώς επίσης και η επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα που τον οδήγησε εκτός ΝΔ 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπογδάνος υποστήριξε ότι κανείς στην αίθουσα δεν τον αναγκάζει να μιλήσει για Βόρεια Μακεδονία. «Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν οι κομμουνιστές» τόνισε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης απάντησε: «Στεναχωρήθηκε ο Μπογδάνος που συνέλαβαν τους ομοίους του με στυλιάρια και βρήκε το χώρο να ρίξει δηλητήριο. Είναι γεμάτο αίμα αυτός ο τόπος όταν οι πρόγονοι σας ήταν συνεργάτες των Γερμανών και ταγματασφαλίτες. Αυτά που λέτε τα λέει και η Χρυσή Αυγή».

Έντονη ήταν και η αντίδραση της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σίας Αναγνωστοπούλου που κάλεσε την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει το παραλήρημα Μπογδάνου.

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μπογδάνος”

  1. είστε όλοι Μπογδάνοι

    Σε μία δημοκρατική χώρα οι κρατικές υπηρεσίες δεν φέρονται στην Ελληνίδα σύντροφο μετανάστη σαν να είναι κομμουνίστρια στον εμφύλιο…

  2. θύμα ρατσισμού/σεξισμού/φασισμού από το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου Ηρακλείου

    Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί