Κρήτη: Κινδύνευσαν δυο άτομα σε σκάφος

Δύο άτομα που ταξίδευαν με το ιστιοφόρο τους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Ρεθύμνου, κινδύνευσαν το απόγευμα της Κυριακής όταν το σκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση των αρχών και το ιστιοφόρο υπό σημαία Γερμανίας ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι του Ρεθύμνου, με τους δύο επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

“Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες της Κυριακής η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους «ISLY» σημαίας Γερμανίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. βόρεια βορειοανατολικά λιμένα Ρεθύμνου, το οποίο πλέει με χρήση ιστίου.

Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ έσπευσε και το Ρ/Κ «ΚΑΤΑΙΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΙ» Ν. Ρόδου 42 το οποίο εντόπισε και ρυμούλκησε το ανωτέρω ιστιοφόρο στη μαρίνα Ρεθύμνου με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ISLY» μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί