Εργάτης στην εκκλησία ο νεκρός στο Αρκαλοχώρι- Εργαζόταν με τον γιο του- Στους 35 οι τραυματίες από το σεισμό

1.000 τα ακατοίκητα σπίτια

(Το εκκλησάκι το οποίο βρισκόταν ο άτυχος εργάτης την ώρα του σεισμού- ImageOnline / Στέφανος Ραπάνης)

Ένας εργάτης ανασύρθηκε νεκρός στο Αρκαλοχώρι καθώς την ώρα της σεισμικής δόνησης εκτελούσε εργασίες σε εκκλησία. Η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναφέρει ότι μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχονται σε 35.

Από αυτά τα περιστατικά, τα 24 έχουν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, που εφημερεύει.

Επίσης, όπως ανέφερε, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία ο νεαρός που βρισκόταν μέσα στην εκκλησία που κατέρρευσε μαζί με τον άτυχο 65χρονο που ανασύρθηκε νεκρός. Επίσης νοσηλεύονται μία 80χρονη με κάταγμα στο ισχίο και δύο ακόμη πολίτες με ελαφρά κατάγματα. Κανείς σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Η Λένα Μπορμπουδάκη τόνισε ότι «όλες οι μονάδες υγείας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Αναμένουμε να φτάσει σε λίγη ώρα μία κινητή μονάδα» η οποία θα παραμείνει στο αρκαλοχώρι, στον χώρο που στήνονται οι σκηνές ώστε οι πολίτες να έχουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται, ενώ ακόμη μία σκηνή ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών θα στηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου ώστε σε περίπτωση σεισμού και αν χρειασθεί ανάγκη που δεν θα μπορεί να καλύψει το Κ.Υ, να λειτουργήσει το προσωπικό που θα είναι σε επιφυλακή στην ιατρική σκηνή.

Δείτε: Ένας νεκρός από το σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο ιερός ναός του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι κατέρρευσε πλήρως και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνδρας ο οποίος εκτελούσε εργασίες στο σημείο και καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια. Πρόκειται για τον 62χρονο Ιάκωβο Τσαγκαράκη από τη Βιάννο ο οποίος την ώρα σεισμού εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στον Ιερό ναό, μαζί με τον γιό του.

Ο άνδρας, αφού απεγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Όπως επιβεβαίωσε ο αντιδήμαρχος Μίνωα – Πεδιάδας, Ιωάννης Δρακάκης, πρόκειται για εργάτη, ο οποίος εκτελούσε εργασίες αναστήλωσης στον Προφήτη Ηλία.

Στο σημείο βρίσκονταν και άλλοι εργάτες, οι οποίοι όμως ήταν έξω από τον ιερό ναό και δεν φαίνεται να υπέστησαν κάποιον τραυματισμό, σύμφωνα πάντα με την κρατική τηλεόραση.

Ζημιές έχουν αναφερθεί κυρίως σε παλαιά κτίρια, στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και στα χωριά Αγιές Παρασκιές, Πατσίδερο, Θραψανό ενώ κατολίσθηση έχει σημειωθεί στον Προφήτη Ηλία, κλείνοντας τον δρόμο προς το χωριό.

Στο Ηράκλειο μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

1.000 τα ακατοίκητα σπίτια

Τεράστιος είναι ο αριθμός των σπιτιών που δεν μπορούν να κατοικηθούν αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πάνω από 1.000 τα κτίρια που υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Παράλληλα, το 112 απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να μην εισέρχονται σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης,ανακοίνωσε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα, στήνονται σκηνές για 2.500 ανθρώπους που έμειναν άστεγοι.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά ΡουσσοχώριαΑρχοντικό και Πατσίδερος. Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
PHOTO INTIME

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι ΕΜΑΚ και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης. Επιπλέον, στο νησί μεταβαίνουν με αεροσκάφη C130 και ATR, 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, διασωστικούς σκύλους και drones.

Δείτε επίσης:

Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο- Στα 5,6 Ρίχτερ, με επίκεντρο την περιοχή Αρκαλοχωρίου

Νέα εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού δίνει τον σεισμό της Κρήτης στα 6 Ρίχτερ

Πληροφορίες για δυο εγκλωβισμένους από το σεισμό- Ζημιές σε κτίρια- Μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ

Αισθητός σχεδόν σε όλη την Κρήτη ο σεισμός- Στους δρόμους βγήκαν στον Ηράκλειο (φωτο)

Κλείνουν όλα τα σχολεία του Ηρακλείου λόγω του σεισμού 

Συνεχείς μετασεισμοί στην Κρήτη- Δυο ήταν 4,6 Ρίχτερ

Αναμενόμενος ο σεισμός, λένε οι σεισμολόγοι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί