Ψεκασμοί δακοκτονίας σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου, Χερσονήσου και Γόρτυνας

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Ηρακλείου

 την Παρασκευή 24-09-21 θα ξεκινήσει 3ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Γόρτυνας στους οικισμούς: 

  • Αγία Βαρβάρα
  • Άγιος Θωμάς 
  • Μούλια
  • Πρινιάς

το Σάββατο 25-09-2021 σε Άγιο Σύλλα, Προφήτη Ηλία, Κυπαρίσσι, Ρουκάνι, Αυγενική Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα του Δήμου Ηρακλείου

  • την Παρασκευή 24-9-2021 στα Αїτάνια του Δήμου Χερσονήσου,
  • το Σάββατο 25-9-2021 στους  Σταμνιούς του Δήμου Χερσονήσου,
  • την Δευτέρα 27-9-2021 στην Γάλιπε του Δήμου Χερσονήσου,

την Τετάρτη 29-9-2021 στην Γαλύφα και Καινούργιο Χωριό του Δήμου Χερσονήσου.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

Τηλ. επικοινωνίας:  2813407926

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί