Μ. Συντυχάκης: Να ανακληθεί η απόλυση σε ξενοδοχείο των Χανίων

Να γίνει οριστική ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης απόλυσης της εργαζόμενης και η εργοδοσία να συμμορφωθεί με την απόφαση του Δικαστηρίου, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή γα την απόλυση καμαριέρας από το ξενοδοχείο «ΣΑΝΤΑ ΕΛΕΝΑ», στον Πλατανιά Χανίων.

Σημείωσε πως η καμαριέρα διώκεται, επειδή η ίδια και άλλες 7 εργαζόμενες ζήτησαν, με επιστολή τους προς την εργοδοσία, να προσλάβει επιπλέον 2 άτομα για να μοιραστεί η δουλειά, να σταματήσει η εξουθενωτική, σωματική και ψυχολογική τους κατάρρευση, οι λιποθυμίες, τα κλάματα και η απελπισία. Πρόσθεσε πως η εργοδοσία «άστραψε και βρόντηξε» και με εκδικητικό μένος και άκρως απειλητικό ύφος, τους είπε «κάποια θα την πληρώσει γι’ αυτό που έγινε». Όπως είπε η εργοδοσία αξιοποιεί το νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, που της δίνει «αέρα στα πανιά» να τσαλαπατά κάθε έννοια αξιοπρέπειας και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.

Επιπλέον, ο Μ. Συντυχάκης ανέφερε ότι η εργοδοσία σκαρφίστηκε διάφορες μεθοδεύσεις, για να την παγιδεύσει, ότι τάχα η ίδια επέλεξε την αποχώρησή της από τη δουλειά της, με απώτερο στόχο να την απομακρύνει, να την απολύσει. Τροποποίησε μονομερώς το πρόγραμμα εργασίας της εργαζόμενης, χωρίς να είναι σε γνώση της, μετατρέποντας τα ρεπό της σε εργάσιμες μέρες, για να χτίσει τον μύθο των αδικαιολόγητων απουσιών, ως πρόσχημα για την απόλυση.

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου εμφανίστηκε ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου, αναφέροντας απλά τα στοιχεία της έκθεσης του ΣΕΠΕ, σύμφωνα με την οποία δεν υφίσταται οικειοθελής αποχώρηση της εργαζόμενης και πως η εταιρεία δεν συναινεί στην επιστροφή της εργαζόμενης στην εργασία της παρά τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου.Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση, τόνισε στη δευτερολογία ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης. Πρόσθεσε ότι το θέμα είναι πολιτικό αφού η εργοδοσία αξιοποιεί το διευθυντικό δικαίωμα, τη διάταξη-κοροϊδία για τις απολύσεις που είχε νομοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Απρίλη του ’19 και την πρόσφατη διάταξη στο νόμο Χατζηδάκη – Τσακλόγλου της ΝΔ. Σημείωσε ότι όλα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, περί «στήριξης» της εργασίας συντρίβονται μπροστά στη γυμνή πραγματικότητα. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά η στήριξη της εργοδοσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί