Για συνάντηση με Μητσοτάκη κάνει λόγο ο Ερντογάν – Διαψεύδει το Μαξίμου

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ότι θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κατά τη αναχώρησή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την άλλη, κυβερνητικές πηγές επιμένουν να μην επιβεβαιώνουν τα περί συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, καθώς «δεν υπάρχει παρόμοιο αίτημα», υπογραμμίζοντας ότι «δεν συμπίπτουν τα προγράμματα των δύο ηγετών» – επικαλούνται δε το πρόγραμμα του Ρατζίπ Τεγέπ Ερντογάν στην ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας, όπου φαίνεται να ολοκληρώνει την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Κ. Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση την περασμένη Κυριακή στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, είχε απαντήσει ότι: «Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, εξάλλου τα προγράμματά μας δεν συμπίπτουν».

Σύμφωνα πάντως με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα δε με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ρ. Ερντογάν, έκανε τις εν λόγω δηλώσεις αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «παρά τη διάψευση από την ελληνική πλευρά», Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε στις ΗΠΑ. Βέβαια, υπάρχει η απόφαση των EUMED9, θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο κ. Μητσοτάκης και τι βήματα θα κάνει», χαρακτηρίζοντας την εν λόγω απόφαση ως ανεπιθύμητη.

«Στη συνάντηση των 9 χωρών, έγιναν ανεπιθύμητες δηλώσεις. Βέβαια το υπουργείο Εξωτερικών μας απάντησε. Θα δούμε πόσο ειλικρινείς είναι σε αυτά που είπαν και πόσο θα αντισταθούν. Η Τουρκία δεν είναι πορτιέρης κανενός. Πρέπει να δούμε από τους απέναντί μας έντιμα βήματα. Αν δεν τα δούμε, θα πάρουμε την απαραίτητη απόφαση και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με τον Σκάι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί