Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Φυσικά οι Κρητικοί θα πληρώσουν διόδια, λαϊκισμός κάθε αντίδραση! (βίντεο)

Φυσικά οι Κρητικοί θα πληρώσουν διόδια για τον ΒΟΑΚ και όποιοι αντιδρούν είναι… λαϊκιστές, απάντησε για το θέμα στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και, ξεπερνώντας κάθε όριο έπαρσης, είπε λίγο ως πολύ ότι… δεν έχει ΒΟΑΚ η Κρήτη επειδή ο ίδιος κυβερνά 2 χρόνια κι όχι 50!

«Η Κρήτη δεν θα εξαιρεθεί των διοδίων στον νέο ΒΟΑΚ» είπε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του ΚΡΗΤΗ TV και του δημοσιογράφο Γιώργου Σαχίνη κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Προφανώς ο ΒΟΑΚ και το κομμάτι της σύμβασης παραχώρησης, το έχω πει πολλές φορές θα συμπεριλαμβάνει διόδια. Και τα διόδια θα είναι στο ίδιο ύψος των διοδίων που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες, περίπου 6 λεπτά το χιλιόμετρο για τη χρήση των σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων σε όλη την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός παρά το γεγονός ότι του επισημάνθηκε πως η Κρήτη εξαιρείται ενός αυτοκινητόδρονου εδώ και 50 χρόνια, όταν νησιά της Μεσογείου, έχουν αυτοκινητοδρόμους νέους, σύγχρονους και χωρίς διόδια.

Ο κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν θα θεωρούσα λογικό γιατί η Κρήτη να εξαιρεθεί δεν θα θεωρούσα λογικο γιατί θα πρέπει η κρητη να εξαιρεθεί των διοδίων, γιατί αυτό θα ανέβαζε πάρα πολύ το κόστος της χρηματοδότησης και θα μας υποχρεώνε να αναζητήσουμε πόρους οι οποιοι και θα έλειπαν από κάπου αλλού.

Άρα επειδή και τώρα ακούω πάρα πολλούς λαικισμούς στην Κρήτη, άκουσα την αντιπολίυευση να κατεβαίνει και να λεέει απίστευτα πράγματα για το θέμα των διοδιών , εγώ θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος και τελείως ειλικρινής με τους συμπολίτες μου στην Κρήτη.

Και θέλω να σας θυμίσω, ότι όταν είχαμε κάνει συζήτηση προεκλογικά, πάλι το είχα πει έστω και αν αυτό δεν ήταν ευχάριστο.

Ένα σχήμα το οποίο συμπεριλαμβάνει σύμβαση παραχώρησης, προφανώς ,μεταθέτει ένα κομμάτι της χρηματοδότησης και στον χρήστη.

Αλλά θα μιλάμε για έναν υπερσύγχρονο δρόμο, 300 χιλιομέτρων, ο οποίος θα πάρει χρόνια για να γίνει, το ξέρετε πολύ καλά με τεχνικές δυσκολίες, και άμα μου λέτε έπρεπε η Κρήτη να περιμένει 50 χρόνια , όχι δεν έπρεπε να περιμένει 50 χρόνια αλλά δεν κυβερνώ 50 χρόνια, κυβερνώ 2 χρόνια».

Σχετικά Άρθρα

2 Thoughts to “Μητσοτάκης για ΒΟΑΚ: Φυσικά οι Κρητικοί θα πληρώσουν διόδια, λαϊκισμός κάθε αντίδραση! (βίντεο)”

  1. Ερηνη

    Τα διόδια Μητσιεσαι Γαμιωτακη είναι όχι απλά πληρωμένα αλλά χρυσό πληρωμένα με αίμα αθώων παιδιών. Τραβα κι πες το στους γονεους τους @@@@@@@@@@@@

  2. Καλησπέρης

    Ναι αλλά τι αυτοκινητόδρομος , ηδη αρχισαν τα οργανα ! Ειναι χαρακτηριστικές οι αοκνες προσπάθειες του δημάρχου Αποκορώνου για εκτροπή του αξονα του ΒΟΑΚ εις το τμήμα Βρύσσες Ατσιπόπουλο και μαλιστα εις την ευαίσθητη περιοχή της λίμνης Κουρνά! Σήραγγες γέφυρες και αλλα φαραωνικά οραματίζεται ο ανεκδιήγειτος δήμαρχος ,που τόλμησε να εισηγηθεί την εκοικιαση αγροτεμαχιου 500 τμ προς 5000 ευρώ ετησίως! και 25%αυξηση ετησίως! εις τον Δυτ. Αποκόρωνα! (ευτυχώς η πρόταση του απορίφθεικε απο την αποκεντρώμενη διοικιση).Ερχεται λοιπόν να προτείνη την εκτροπή του αξονα σε ενα τμημα που η πορεία του ειναι ηδη αποδεκτή από την natura 2000 οπως αυτός παρουσιάστηκε απο τον κυρ. Μητσοτάκη . Αραγε γιατί; παλι καλά που δεν προτείνη μπαζωμα της λίμνης! Και απο κοντά να σιγονταρει το ΤΕΕ/ΤΔΚ με μεσοβέζικες τοποθετήσεις! Λες και αγνοεί τις διεθνεις συμβασεις που προστατεύουν την περιοχή ,συνθήκη Ramsar ΖΟΕ ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ,NATURA 2000, χώρια την υποβάθμιση τουΒΟΑΚ παραλληλα με προσαύξη του κόστους!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί